Paasontbijt voor een prikkie: 3 heerlijke recepten

Paasontbijt voor een prikkie: 3 heerlijke recepten
Tijdens Pasen moet je natuurlijk lekker gaan genieten van je vrije tijd. Schuif ’s ochtends dan ook uitgebreid aan aan tafel en laaf je aan een heerlijk paasontbijt. Natuurlijk kun je je het gemakkelijk maken met afbakbroodjes, maar wat is er leuker dan echt iets unieks neerzetten? Deze 3 voordelige recepten bieden je wellicht wat inspiratie.
Recepten voor het paasontbijt

Kaneelbroodjes van Aldi – ongeveer € 0,69 per persoon
Kaneelbroodjes zijn natuurlijk altijd lekker en wat is er leuker dan ze zelf te maken? Met dit handige recept heb je slechts iets meer dan een half uur nodig om te kunnen smullen van zo’n overheerlijke lekkernij. Heb je kinderen? Vraag dan of zij mee willen helpen. Vinden ze vast leuk 😉
Ingrediënten voor 4 personen
– 1 blik kant-en-klaar croissantdeeg
– 50 gram kristalsuiker
– 2 theelepels gemalen kaneel
– 1 ei
– 100 gram ongezouten walnoten
– 4 eetlepels honing
– 1 eetlepel sinaasappelsap
– 1 theelepel sinaasappelrasp
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het hele blik croissantdeeg uit en snijd op de verticale stippellijnen in 3 rechthoeken. Duw de diagonale naden goed tegen elkaar, zodat de driehoeken aan elkaar vastzitten en een geheel vormen.
Stap 2
Meng de kristalsuiker met de kaneel. Leg een deegrechthoek met de lange kant naar beneden op een plank. Verdeel een derde van de kaneelsuiker over het deeg en duw voorzichtig aan. Rol het deeg strak omhoog en halveer in de lengte. Duw het deeg iets dicht, zodat de kaneelsuiker iets beter blijft zitten. Herhaal met de rest van het deeg en de kaneelsuiker. Als het goed is eindig je met zes deegstrengen.
Stap 3
Draai de zes deegstrengen voorzichtig om hun eigen as en knoop er kaneelbroodjes van. Dit doe je door een uiteinde tussen duim en wijsvinger vast te nemen en voorzichtig om je hand heen te draaien. Duw het uiteinde van de streng onder in het broodje. Leg op het bakpapier.
Stap 4
Kluts het ei los en bestrijk de kaneelbroodjes ermee. Bak de kaneelbroodjes ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen.
Stap 5
Maak ondertussen het walnotenglazuur. Hak de walnoten grof. Verwarm een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur en rooster hierin de walnoten tot ze beginnen te kleuren en geuren. Draai het vuur lager en voeg de honing samen met het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe. Karamelliseer kort en draai het vuur uit.
Stap 6
Top de kaneelbroodjes met het walnotenglazuur en serveer warm of op kamertemperatuur.

Kuikentje Piep bij Lidl – ongeveer € 1,41 per persoon
Van een boterham met gebakken ei kun je een waar kunstwerk maken, bewijst Lidl. Zet deze gezellige boterham voor de neus van je kind(eren) en ze zullen gegarandeerd glimlachen. Leuk én lekker!
Ingrediënten voor 4 personen
– 8 eieren
– 8 eetlepels slagroom
– zout
– 1 wortel
– 8 eetlepels boter (extra om in te bakken)
– 8 sneetjes brood
– 8 rozijnen
– 16 stengels bieslook
Stap 1
Splits de eieren en houd het eiwit en eigeel gescheiden van elkaar. Klop het eiwit en eigeel beide apart van elkaar los met 1 el slagroom en een snufje zout.
Stap 2
Snijd horizontaal een dunne plak af van de wortel en snijd hier een klein driehoekje uit.
Stap 3
Verwarm in een grote koekenpan een beetje boter en bak een groot ei van het eiwit. Snijd nadat het ei gebakken is het eiwit iets bij, zodat het een ei vorm krijgt. Snijd iets boven de helft het eiwit kartelvormig in, zodat er een opengebroken ei ontstaat.
Stap 4
Verwarm in een kleine koekenpan een beetje boter en bak van het eigeel een klein rondje. Doe dit eventueel met behulp van een steekring.
Stap 5
Besmeer de broodjes met boter en leg hier het gebakken eigeel op. Leg hier vervolgens het onderste gedeelte van het gebakken eiwit op en sluit af met de bovenkant van het gebakken eiwit. Zorg ervoor dat het eigeel tussen de 2 delen eiwit zichtbaar blijft.
Stap 6
Decoreer het eigeel met de 2 rozijnen als oogjes en het wortel driehoekje als snaveltje. Knip de stengels bieslook bij en decoreer als gras. Serveer het broodje gebakken ei in de vorm van een kuikentje direct.

Regenboogpancakes bij Albert Heijn – ongeveer € 2,95 per persoon
Maak pannenkoeken in alle kleuren van de regenboog! Dit zorgt gegarandeerd voor een feestelijk gevoel aan tafel. Smullen maar!
Ingrediënten voor 4 personen
– 400 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 300 ml halfvolle melk
– 16 gram vanillesuiker
– 3 middelgrote eieren
– 1 doosje Cake Decor regenboogkleurstoffen
– 50 gram ongezouten boter
Stap 1
Zeef in een grote kom het bakmeel, de bakpoeder en eventueel zout en meng door elkaar. Voeg de melk, vanillesuiker en eieren toe en mix kort met een garde tot een glad beslag.
Stap 2
Verdeel het beslag in 5 gelijke delen over 5 kommetjes. Voeg aan elk kommetje de tubes kleurstof uit de doos toe. Roer goed door tot het beslag een egale kleur heeft. Laat het beslag 30 min. afgedekt op het aanrecht rusten.
Stap 3
Verhit een klontje boter in 2 grote koekenpannen en bak in elke pan 2 pannenkoekjes van Ø 10 cm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Schep op een bord en houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie. Herhaal tot al het beslag op is.