Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Persconferentie: Harde lockdown tot 14 januari

18 december 2021
harde lockdown

Persconferentie: Harde lockdown tot 14 januari

18 december 2021

We krijgen weer een harde lockdown. Mark Rutte, Hugo de Jonge en Jaap van Dissel maakten dat zaterdagavond bekend tijdens een persconferentie. Alles, behalve essentiële winkels (denk aan supermarkten), gaat tot en met 14 januari dicht.

Harde lockdown

Hoewel de cijfers dalen, besluit het demissionaire kabinet uit voorzichtigheid op de rem te trappen. In andere landen is namelijk te zien dat de omikronvariant snel om zich heen kan grijpen. Verschillende modellen laten soortgelijke prognoses voor Nederland zien. Door nu hard in te grijpen, kunnen we straks sneller het normale leven weer oppakken, lijkt te gedachte.

Geen avondklok

De lockdown betekent dat de komende periode alleen nog essentiële winkels en diensten (als supermarkt en fysiotherapeut) open zijn. Afhalen blijft mogelijk bij cafetaria’s en restaurants. Een avondklok hoort dit keer niet tot het pakket maatregelen.

Het advies qua aantal bezoekers thuis is 2 per dag. Een zelftest wordt aanbevolen. Scholen en kinderopvangverblijven blijven wel open voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Ook profsport zonder publiek gaat door.