Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

đŸŽ„ | PostNL kan alle drukte niet meer aan

27 december 2020
PostNL drukte

đŸŽ„ | PostNL kan alle drukte niet meer aan

27 december 2020

PostNL heeft door de drukte haar pakketjes-limiet bereikt. Het aantal pakketjes dat door bedrijven meegegeven kan worden is aan banden gelegd. Er worden extra maatregelen genomen om de pakketstroom onder controle te krijgen.

PostNL drukte

PostNL kan, ondanks een verdere verruiming van de capaciteit, door de toegenomen drukte niet meer alle pakketten ophalen bij de webwinkels. Ook kunnen kleine zakelijke klanten minder aanleveren en worden consumenten opgeroepen hun retouren vast te houden tot 7 januari. Dat zegt directeur Pakketten Liesbeth Kaashoek van PostNL tegen NU.nl.

Bekijk hier de online meubelboulevard van Reclamefolder.nl.

Meer online

Sinds de sluiting van de niet-essentiĂ«le winkels bestellen mensen volgens de directeur nog veel meer online. “We zijn al opgeschaald naar 1,7 miljoen pakketten per dag, wat nu echt het maximaal haalbare is”, zegt Kaashoek. “Ten opzichte van begin dit jaar is de capaciteit met 90 procent verhoogd.” Voor Black Friday en Sinterklaas was de capaciteit al opgehoogd tot 1,5 miljoen pakketten.

Maatregelen

Om het netwerk draaiende te kunnen houden en het werk veilig en verantwoord te kunnen laten doorgaan, voert PostNL nu verschillende maatregelen door. “We vragen consumenten die bestellingen willen terugsturen, dat niet te doen tot 7 januari. En we zijn in gesprek met de webwinkels over het verlengen van de retourtermijn. Een aantal heeft dat al gedaan.”

bol.com

Zo is de retourtermijn bij bol.com verlengd naar zestig dagen. Voor Black Friday moest PostNL al ingrijpen door niet meer alle pakketten bij de webshops op te halen om te bezorgen. Die maatregel was weer teruggedraaid, maar moet nu opnieuw in het leven worden geroepen. Kaashoek: “Alles wat we wel ophalen, bezorgen we ook. Hoeveel er wel wordt opgehaald en bij welke winkel, wordt per dag bekeken.”

Mobiele pakketpunten

PostNL opent op zo’n 20 plekken mobiele pakketpunten bij bijvoorbeeld supermarkten of bouwmarkten. “Om daar de grootste druk weg te nemen. Alle kleine beetjes helpen.”