Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Prijs A-merken stijgt sneller dan prijs van huismerken

24 mei 2022
huismerken

Prijs A-merken stijgt sneller dan prijs van huismerken

24 mei 2022

Het zal je niet verbazen, maar de prijzen in de supermarkten zijn de afgelopen tijd flink gestegen. De Consumentenbond berekende dat de prijzen van bekende merken harder stegen dan die van huismerken. A-merken werden gemiddeld 10% duurder en huismerken 7%, schrijft NU.nl.

Huismerken stijgen ook hard

Vooral tussen december vorig jaar en maart van dit jaar stegen de prijzen hard, meldt de Consumentenbond. Precies in die periode nam de inflatie ook een vlucht. Daardoor werden A-merken duurder, met als uitschieter de douchegel van AXE. Deze kostte in maart 45% meer dan eind vorig jaar.

Maar ook bij huismerken waren er flinke stijgers. De bakboter van Jumbo werd 47% duurder en bij Dirk schoot de prijs van spinazie met 46% omhoog.

Ga voor A-merken naar Dirk

De goedkoopste A-merken zijn bij Dirk te vinden. Daar ben je gemiddeld 7% minder kwijt. Spar is dan weer de duurste: daar liggen A-merk prijzen gemiddeld 12% hoger. Jumbo zit precies op de nullijn en is dus gemiddeld.

Aldi en Lidl zijn niet meegenomen in het onderzoek, omdat die supermarkten volgens de Consumentenbod niet genoeg A-merken aanbieden. Wel zijn de A-merken van Aldi gemiddeld 5% duurder dan die bij Lidl.

Supermarkten stunten met aanbiedingen

Gelukkig kun je geld besparen door je op de aanbiedingen te focussen. Gemiddeld geven supermarkten 35% korting. De grootgrutter die de meeste en de grootste kortingen geeft, is Albert Heijn. De ‘normale’ prijzen liggen daar echter ook 2% hoger dan in de gemiddelde supermarkt. Aldi en Lidl hebben van alle supermarkten de minste aanbiedingen.