Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Run op koekenpan na uitzending Keuringsdienst

12 maart 2021
Koekenpan

Run op koekenpan na uitzending Keuringsdienst

12 maart 2021

Consumenten lijken geschrokken door de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde van 4 maart waar kritisch gekeken werd naar pannen met een antiaanbaklaag van teflon. Bij beslist.nl zagen ze een flinke piek in zoekopdrachten naar de koekenpan.

Koekenpan

Op de dag van de uitzending zag online winkelcentrum beslist.nl het aantal bezoekers met maar liefst 1065% stijgen in de categorie koekenpannen ten opzichte van de dag ervoor. Ook in de dagen erna is deze trend zichtbaar. Afgelopen woensdag werd er online 4 keer zo vaak gezocht naar een nieuwe koekenpan in vergelijking met dezelfde dag de week daarvoor.

Bron: beslist.nl

Zoeken naar pannen

Bij een antiaanbaklaag denk je in eerste instantie aan gemakkelijk koken zonder aankoeken. Het onderzoeksprogramma maakte echter duidelijk dat pannen met een antiaanbaklaag ook een schaduwkant kennen: de teflonlaag is schadelijk voor de gezondheid en het milieu als de pan oververhit raakt, zo schreven we eerder ook. De teflon verdwijnt namelijk niet meer zo gemakkelijk.

Weg bij krasjes

Experts geven het advies een pan met antiaanbaklaag en krasjes weg te gooien. Het advies is dan ook om met stalen en/of keramische pannen te koken, die geen antiaanbaklaag hebben. Aan de data te zien nemen een hoop mensen dat advies ter harte.