Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

đŸŽ„ | Scheldende ‘Jonagoldman’ Aldi dient klacht in

21 januari 2021
Jonagoldman

đŸŽ„ | Scheldende ‘Jonagoldman’ Aldi dient klacht in

21 januari 2021

De Belgische Jonagoldman die in het Aldi-filiaal in Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer waren, heeft bij de politie een klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie.

De Jonagoldman

De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid. “Hoe kunnen de klanten nu weten dat er geen jonagolds zijn?” Vlaanderen Ă©n Nederland maakten afgelopen weekend in een filmpje kennis met een uitzinnige klant van Aldi. De man sloeg aan het schelden tegen het personeel en veroorzaakte heel wat oproer.

Bekijk hier de aanbiedingen van Aldi in Nederland!

Skater en fietser

De beelden, gemaakt met een smartphone door een andere klant, gingen viraal op sociale media en werden ook opgepikt op deze nieuwssite. Inmiddels verschenen al tal van parodieĂ«n op het internet en zien andere winkels er een promocampagne in. 

Proces-verbaal

Maar of stiekem beelden maken en die filmpjes met herkenbare gezichten op het internet gooien wel zo’n goed idee is, valt te betwijfelen. De gefilmde klant diende een klacht in tegen onbekenden bij de politie wegens schending van zijn privacy. “Dat kunnen wij inderdaad bevestigen. Wij hebben zijn klacht genoteerd en een proces-verbaal opgesteld”, zegt de Belgische politie.

Privacy

“Het pv (proces-verbaal) is onderweg naar het parket. Wij wachten verdere onderzoeksinstructies af. Verder kunnen wij niets kwijt wegens – u raadt het – privacyredenen”, aldus een politiecommissaris. Mocht het ooit tot identificatie van de filmer Ă©n een vervolging komen – wat niet zeker is – kan schending van de privacy boetes van 800 tot 800.000 euro opleveren.