Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Supermarkten vrezen weer voor lege schappen

20 januari 2022
lege schappen

Supermarkten vrezen weer voor lege schappen

20 januari 2022

Schrik niet, maar het zou zomaar kunnen dat je binnenkort weer tegen lege schappen in de supermarkt aanloopt. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel vreest hier namelijk voor, meldt AD.nl.

Lege schappen door corona

Supermarkten kampen namelijk met roosterproblemen door uitval van personeel dat in quarantaine moet. Deze problemen worden steeds groter en de supermarktsector roept dan ook om om de quarantaineregels te versoepelen.

Mensen op andere afdelingen zetten gaat namelijk niet, omdat ze specifieke kennis missen. ” Je kunt niet zomaar iemand van de bakkerijafdeling vervangen door iemand van een andere afdeling”, zegt CBL-directeur Marc Jansen tegen het AD.

Klik hier voor de laatste aanbiedingen en folders!

Boosterprik

Vorige week versoepelde de regering de quarantaineregels al. Mensen die minimaal een week geleden hun boosterprik hebben gehad en geen coronaklachten hebben, hoeven voortaan niet in isolatie na contact met iemand die met corona is besmet. Maar in supermarkten werken vooral jongeren van onder de 18. Zij kunnen nog geen boosterprik halen. De branche wil daarom dat supermarktmedewerkers en andere mensen met een cruciaal beroep vrijgesteld worden van quarantaine na contact met een besmet persoon , mits ze klachtenvrij zijn. Ook zonder vaccinatie of booster.

Bevoorrading en distributie

En dan is er nog een ander probleem: ook in de bevoorrading en de distributiecentra wordt de situatie volgens het CBL nijpend. Ook hier spelen de huidige quarantaineregels een rol in.

Klik hier voor de laatste aanbiedingen en folders!