Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Vandaag is het Internationale Sushi Dag!

18 juni 2020
sushi

Vandaag is het Internationale Sushi Dag!

18 juni 2020

Heb jij ook zo’n zin in sushi? Vandaag is het de uitgelezen dag om sushi te eten of te bestellen want het is Internationale Sushi Dag! Om deze dag te vieren hebben we een lekker recept voor je uitgezocht. Eet smakelijk!

Internationale Sushi Dag

In 2009 ontstond Sushi Dag door het Facebook-initiatief van Chris DeMay. Hij maakte een sushi fanpage en al snel had hij miljoenen volgers. Er werd besloten 18 juni tot Internationale Sushi dag te bestempelen! Je kunt deze dag vieren door een bestelling te plaatsen bij je favoriete sushitent of door zelf aan de slag te gaan en bijvoorbeeld deze lekkere PoCake van Poké Perfect  te maken. Happy Sushi Day!

PoCake
Poké Perfect

PoCake Ingrediënten

300 gram sushirijst
175 gram zalm van sushikwaliteit
1 avocado (Avocado’s en mango’s zijn nu in de aanbieding bij DekaMarkt voor €1,99)
80 gram mango
150 gram komkommer (Bij Dirk is 1 komkommer slechts € 0,39)
30 gram lente-ui (Nu met 29% korting bij Lidl)
80 gram edamame boontjes
3 noribladen
2 theelepels oranje masago (viseitjes)
2 eetlepels zwarte/witte sesamzaadjes

Zo maak je het

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de zalm met een scherp mes in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  • Snijd de avocado, komkommer en mango in blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Als je bevroren edamame boontjes en/of oranje masago gebruikt, ontdooi die dan in heet water.
  • Pak de noribladen, leg ze op elkaar en knip de hoeken er rond af. Blijf knippen totdat je drie gelijke cirkels hebt.
  • Leg de geknipte noricirkels op een werkblad en pak een lepel. Druk de sushirijst met de achterkant van een lepel op het blad. Ga door tot er een dun laagje rijst op de nori zit.
  • Versier de verschillende nori-rijslagen met de zalm, avocado, komkommer, mango, lente-ui en edamame boontjes. Versier het naar hartenlust – het maakt niet uit waar je de ingrediënten legt. Het is jouw feestje!
  • Ten slotte leg je de drie lagen op elkaar. Als je merkt dat de taart in het midden iets inzakt, verstevig die plekken met wat extra sushirijst. Zo creëer je een stevige basis. Bestrooi de bovenste laag met de oranje massago en zwarte/witte sesamzaadjes.