Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Veel lege schappen in Britse supermarkten

23 juli 2021
Britse supermarkten

Veel lege schappen in Britse supermarkten

23 juli 2021

In het Verenigd Koninkrijk wordt momenteel veel gehamsterd. De vrees is zelfs dat er voedseltekorten gaan ontstaan door deze zogeheten pingdemic. De minister van Economische Zaken zei de situatie in de gaten te houden, nadat hij vragen kreeg over foto’s van lege schappen in Britse supermarkten.

Pingdemic Britse supermarkten

In het Verenigd Koninkrijk hebben in een week tijd honderdduizenden mensen via een officiële app een oproep gekregen om in thuisquarantaine te gaan. Ze worden gezien als contact van iemand die positief is getest op het coronavirus en zijn daarom ‘gepingd’. Dat betekent dat ze een melding op hun telefoon hebben gekregen. meldt NU.nl. De term pingdemic is een samentrekking van de woorden ‘pandemic’ (pandemie) en ‘pingen’, het versturen van meldingen naar telefoons.

Klik hier voor de laatste folders en aanbiedingen!

Tekorten

Het bedrijfsleven klaagde al over personeelstekorten door de Brexit en zegt nu dat de situatie door de pingdemic dreigt te verslechteren. Er wordt volgens Sky News op gewezen dat leveringsketens “beginnen te falen”. Dit komt doordat bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs en mensen die in de vleessector werkzaam zijn thuis komen te zitten.

De supermarktketen Tesco meldde al dat er een tekort aan waterflesjes in zijn supermarkten is en in sommige winkels zijn geen groenten meer verkrijgbaar, schrijft The Guardian. Concurrent Co-op laat weten dat “een groot deel” van zijn winkels last ondervindt van de COVID-19-pandemie.