Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Verwarm je huis met een airco en bespaar (+ aanbiedingen)

26 september 2022
airco

Verwarm je huis met een airco en bespaar (+ aanbiedingen)

26 september 2022

Je huis verkoelen met een airco is heel gebruikelijk, maar ‘m gebruiken om meer warmte te creëren? Dat ontdekken nu steeds meer mensen. Door de stijgende gasprijzen is de vraag naar airco’s inmiddels gigantisch gestegen.

Verwarmen met airco

Eigenlijk is een warmtepomp een prima oplossing om het ‘gasprobleem’ mee op te lossen, maar daar kleeft een nadeel aan: ze zijn schaars. Als je er nu eentje van bestelt, ben je volend jaar pas aan de beurt. Het alternatief is de airco, omdat dat ook een soort warmtepomp is. Zo’n airco slurpt dan wel energie – en dat is tegenwoordig ook niet goedkoop – maar het is alsnog goedkoper dan een elektrische kachel. Net als met een warmtepomp produceer je met een airco 4 keer zoveel warmte als met een gewone kachel. Onderaan de streep ben je dus voordeliger uit.

Nadeel

Toch kleeft er nog wel een nadeel aan. Mocht het echt koud worden buiten – met temperaturen richting het vriespunt – dan moet je toch echt de cv erbij aanzetten om het lekker warm te krijgen. Bovendien is de verleiding erg groot om je airco in de zomermaanden aan te zetten voor verkoelingen, en dat zorgt voor een hoger energieverbruik in die tijdsperiode.

Aanbiedingen

Wil je een airco aanschaffen? Ga dan op zoek naar een goede deal. Kijk bijvoorbeeld eens in de folder van Warmteservice. Zij hebben op dit moment de volgende aanbiedingen.

Klik op de afbeelding voor meer informatie + de gehele folder

airco
airco
airco