Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Voedingsexpert eet bijna 2 kilo groente per dag

17 juni 2020
Groente

Voedingsexpert eet bijna 2 kilo groente per dag

17 juni 2020

Woensdag is het Dag van de Verse Groente. Omdat driekwart van de Nederlanders volgens een onderzoek van een maaltijddoosproducent nog steeds te weinig groenten eet, geeft Monique van der Vloed het goede voorbeeld. Haar menu bestaat bijna helemaal uit groenten.

Groente is de basis

Al van jongs af aan heeft Monique van der Vloed (voedingsdeskundige en naar eigen zeggen ‘kritische health blogger’) uit Rotterdam aandacht voor wat er in de natuur voor eten en drinken te vinden is. “Hoe appels aan een boom groeiden en wij die gewoon konden plukken en eten, hoe je bessen en bramen in het bos kon plukken en eten, het was voor mij als klein meisje allemaal 1 grote mooie speeltuin.”

Biologisch

Die liefde voor de natuur heeft ze nu nog steeds. In de recepten die zij publiceert zijn geen kunstmatige toevoegingen, E-nummers van niet-natuurlijke oorsprong en andere ‘chemische ellende’ terug te vinden. Enkel pure, biologische, 100 procent natuurlijke en verse producten zonder vaak ook gluten, lactose en vlees. En groenten dus, veel groenten. “Ik ben nooit een vleeseter geweest dus dat scheelt enorm.”

Krijg je er inspiratie van? Check dan de aanbiedingen voor groente in de Versmarkt van Lidl!

Zonder saus

Ze vindt ook wel dat groente van het gezonde imago af moet, dat zou averechts werken. Met haar boek Puur Natuur Groente (2018), probeert ze dit weg te poetsen en te laten zien dat groenten ook lekker zijn zonder sausjes. Ook adviseert ze om gemiddeld tussen de 400 en 450 gram per dag te eten om optimaal te profiteren van de voedingsstoffen in al die lekkere groenten. 

Gemiddeld te weinig

Als onderdeel van de Maand van de Verse Groente en Fruit is het woensdag de Dag van de Verse Groente. Groenten zijn rijk aan vezels, mineralen en vitamines en andere voedingsstoffen die we nodig hebben om gezond te blijven. Het Voedingscentrum adviseert daarom om 250 gram groente per dag te eten. Helaas blijkt uit onderzoek van HelloFresh dat driekwart van de Nederlanders nog steeds te weinig groente eet, gemiddeld maar 158 gram per dag.