Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Voor het eerst minder omzet voor IKEA Nederland

15 oktober 2021
IKEA Nederland

Voor het eerst minder omzet voor IKEA Nederland

15 oktober 2021

IKEA Nederland heeft voor het eerst minder omzet gedraaid dan het jaar ervoor. Oorzaak? De 12 vestigingen van het Zweedse woonwarenhuis waren meer dan 4 maanden gesloten vanwege de pandemie, meldt NU.nl.

Omzet IKEA Nederland

De omzet kwam in het boekjaar – dat bij IKEA tot en met 31 augustus – loopt uit op 1,24 miljard euro. Dat is een daling van 9,3 procent vergeleken met de 1,37 miljard euro in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De wereldwijde omzet van de Ingka Group, de grootste franchiser van het IKEA-merk, kwam uit op 37,4 miljard euro. Dat is een stijging van 6,3 procent ten opzichte van een jaar eerder.

“IKEA Nederland heeft in het afgelopen fiscale jaar zijn 12 winkels voor langer dan 4 maanden noodgedwongen moeten sluiten”, aldus het bedrijf. De IKEA-winkel in Delft, een van de grotere, valt niet onder IKEA Nederland, maar ook die winkel was gesloten tijdens de lockdown.

Van de omzet die evengoed nog boven de 1 miljard euro uitkwam, werd bijna 40 procent online behaald. Zoals bij veel meer winkels het geval was, heeft IKEA zich heel erg gefocust op de online verkoop toen de winkels dicht waren.

IKEA restaurant

Toen de winkels eindelijk weer open mochten, was dat ook nog niet direct het geval voor de restaurants. Dat heeft ook omzet gekost.

Klik HIER voor de laatste aanbiedingen op het gebied van wonen!