Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Vrouw ‘vergeet’ voor 364 euro bij zelfscankassa

29 december 2020
Zelfscankassa

Vrouw ‘vergeet’ voor 364 euro bij zelfscankassa

29 december 2020

Een 29-jarige vrouw uit Harlingen maakte het half december wel erg bont met haar handscanner bij de Jumbo-supermarkt in haar woonplaats. Ze rekende voor 364 euro (!) aan boodschappen niet af bij de zelfscankassa.

Zelfscankassa

De vrouw, in het verleden zelf nog supermarktmedewerker, is na de kassa aangehouden door winkelpersoneel. Alle boodschappen gingen nogmaals over de band en op die kassabon kwam een totaalbedrag van 506,25 euro te staan. Het ging om 218 artikelen, meldt de Leeuwarder Courant. Op de kassabon van de vrouw zelf stond een veel kleiner bedrag: 142,24 euro.

Vaste klant

De winkeldievegge was een vaste klant van de supermarkt. De politie geeft aan dat de vrouw een winkelverbod van 2 jaar en een boete opgelegd heeft gekregen. “De zelfscan werkt over het algemeen goed, maar je hebt altijd een risico op diefstal’’, weet Olaf Hermus, eigenaar van de Jumbo.

Tekst gaat verder onder de foto’s

‘Challenge’

Bij zijn winkel was de laatste tijd veel winkeldiefstal door jeugd, vanwege een zogenaamde challenge onder scholieren. Zij daagden elkaar uit tot het stelen van blikjes cola en energiedrankjes. “Sindsdien zitten we er bovenop. Onze camera’s hebben een update gekregen en we hebben nog altijd undercover-beveiligers in de winkel lopen. Dan gaan vanzelf ook meer zaken opvallen.’’