Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

We blijven onze huisdieren verwennen, crisis of niet

3 oktober 2022
huisdieren

We blijven onze huisdieren verwennen, crisis of niet

3 oktober 2022

Op 4 oktober is het Dierendag. Traditiegetrouw is dat dé dag dat we onze trouwe ‘viervoeter’ in het zonnetje zetten. Zelfs nu het crisis is en alle prijzen stijgen, besparen we niet op uitgaven voor onze huisdieren. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Steeds meer huisdieren

Allereerst steeg het aantal huishoudens met een huisdier. Dat had vooral te maken met corona. Brancheorganisatie Dibevo rekende uit dat er 150.000 huishoudens bijkwamen in coronatijd, waardoor het totaal op 4 miljoen ligt. Dat betekent dat bijna de helft van alle Nederlandse huishoudens een dier heeft.

Financiële crisis

Een dier brengt natuurlijk extra kosten met zich mee en dat is in tijden van een financiële crisis niet fijn. Toch lijken huisdiereigenaren hier niet mee te zitten. “Rond de 20e van iedere maand merken wij een piek qua verkoop. Mensen ontvangen dan hun toeslag of uitkering en dan komen ze als eerste voeding en spullen voor hun huisdier kopen. Zelfs mensen die onder bewind staan komen samen met hun bewindvoerder naar de winkel”, laat een dierenwinkel aan het AD weten.

Dierendag

Heb jij zelf een huisdier? Of wil je een ander dier in het zonnetje zetten vanwege Dierendag? Bekijk hieronder dan de leukste aanbiedingen. Zo kun je besparen op een ‘cadeautje’ en maak je een dier blij.

huisdieren
huisdieren
huisdieren