Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

We gaven weer meer uit bij Europese webshops

23 juli 2021
europese webshops

We gaven weer meer uit bij Europese webshops

23 juli 2021

Nederlanders winkelen steeds vaker bij Europese webshops. In het eerste kwartaal van dit jaar gaven we in die ‘winkels’ ruim 63% meer uit, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. We gaven er bijna 800 miljoen euro uit, tegen ongeveer 500 miljoen euro een jaar eerder, schrijft NU.nl.

Europese webshops

Sinds 2014 liggen de uitgaven van Nederlanders bij webshops binnen de Europese Unie ieder kwartaal hoger dan in datzelfde kwartaal een jaar eerder. Begin 2014 gaven we nog rond de 150 miljoen uit bij de webwinkels, begin 2021 was dat ongeveer vijf keer zo veel.

De coronacrisis heeft de groei van onze uitgaven bij Europese webwinkels nog eens een extra duwtje in de rug gegeven. Tijdens de crisis steeg de consumptie bij die winkels sterk. Het CBS vermoedt dat dat komt door de coronamaatregelen, waardoor ook veel fysieke winkels de deuren moesten sluiten.

Klein deel

Ondanks de sterke groei gaat nog maar een klein deel van ons geld naar Europese webwinkels. De uitgaven staan gelijk aan nog geen 2% van de totale Nederlandse detailhandelsomzet.

Nederlandse webwinkels

Overigens gaat het ook met Nederlandse webwinkels erg goed. In het eerste kwartaal lag de omzet van die winkels maar liefst 85% hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vergeleken met andere kwartalen is dat een uitzonderlijk sterke groei. De sterkste toename in 2020 was in het tweede kwartaal, met ruim 55%.