Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

WHUT?! IKEA komt met gehaktballen-geurkaars

12 augustus 2021
gehaktballen-geurkaars

WHUT?! IKEA komt met gehaktballen-geurkaars

12 augustus 2021

De Amerikaanse afdeling van IKEA heeft iets heel bijzonders ontwikkeld: een gehaktballen-geurkaars. Zo kun je de geur van de wereldberoemde balletjes letterlijk in huis halen. Dat schrijft onder meer de New York Post.

Gehaktballen-geurkaars

Het Zweedse woonwarenhuis viert dit jaar het 10-jarige jubileum van het ‘Family Programma’ en heeft daarom deze limited edition ontwikkeld. De kaars is dan ook niet te koop, maar kan alleen gewonnen worden. Klanten kunnen meespelen met IKEA’s 10th Anniversary Family Sweepstakes-loterij en zo kans maken op 1 van de 1.925 kaarsen.

De kaars heeft de naam ‘Huvudroll’ gekregen en is ontstaan uit een samenwerking tussen Ikea en Ogilvy. De bedoeling is dat het ruikt naar rundvlees en jus: de geur van gehakballetjes! Sho Matsuzaki, creatief directeur van Ogilvy, gaf wat uitleg aan de New York Post: “Voor veel mensen zijn de balletjes een van de eerste dingen die in hen opkomt als ze aan IKEA denken. (…) Dus voor het 10-jarig jubileum van IKEA Family leek het ons passend om iets onverwachts te creëren, waar onze IKEA Family-leden en gehaktballensuperfans dol op zouden zijn.”

Recept

Vorig jaar, toen de pandemie net was uitgebroken, deelde Ikea ook al een ‘gehaktballencadeautje’ uit. Destijds werd het recept van de balletjes gedeeld. “Thuisblijven kan moeilijk zijn, maar we willen iedereens leven wat gemakkelijker en leuker maken. Eetsmakelijk, of ‘smaklig måltid’, zoals we dat in Zweden zeggen”, was de boodschap van de winkelketen.