Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Winkels met horeca vrezen gedoe door coronapas

23 september 2021
horeca

Winkels met horeca vrezen gedoe door coronapas

23 september 2021

Komende zaterdag vervalt de 1,5 meterregel en wordt de ‘coronapas’ ingevoerd. Wil je ergens wat eten, dan moet je de komende tijd een QR-code laten zien. Winkels met horeca, zoals IKEA, vrezen gedoe en politieagentje te moeten spelen.

Horeca coronapas

Tegen NU.nl zegt IKEA te hopen dat de nieuwe regels niet tot vervelende situaties leiden. “Er zijn altijd mensen die het niet eens zijn met de richtlijnen, maar we moeten ons hier helaas aan houden.” Iedereen van dertien jaar en ouder die in een tuincentrum, bij IKEA of in een andere winkel van horeca gebruik wil maken, moet een coronapas overleggen. “En iedereen boven de veertien jaar ook een identiteitsbewijs”, vult de IKEA-woordvoerder aan.

De horeca is altijd al van belang voor IKEA. “De horeca is een heel belangrijk onderdeel van ons concept, net als het meubels kopen. Het restaurant maakt deel uit van het dagje uit. We zijn dan ook blij dat de horeca wel weer open is en hopen dat deze maatregel snel opgeheven kan worden.” Vooralsnog geldt deze tot halverwege november.

Tuincentra niet blij

Tuinbranche Nederland is ook niet blij. “Het is niet uit te leggen”, zegt de directeur van de club voor tuincentra. “We hadden in onze horeca liever de 1,5 meter gehouden. Mensen mogen nu vrij de winkel in, hoeven geen afstand meer te houden en mogen lekker rondlopen. Maar als je dan even wil gaan zitten voor koffie, moet je ineens een check laten doen.”

Dat leidt volgens hem sowieso tot ophopingen van mensen. “En er zijn ook mensen die het niet willen of die geen bewijs hebben. Zo hebben we ook veel oudere gasten die vaak ook geen corona-app hebben.”

Klik HIER voor de laatste aanbiedingen in de tuincentra!