Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

‘Winkels om 18:00 uur dicht, kans op 2G-beleid’

12 november 2021
2G-beleid

‘Winkels om 18:00 uur dicht, kans op 2G-beleid’

12 november 2021

Mark Rutte en Hugo de Jonge geven vrijdagavond weer een persconferentie. De demissionair minister-president en zijn collega, de minister van Volksgezondheid, gaan naar alle waarschijnlijkheid nieuwe maatregelen aankondigen. Niet-essentiële winkels en horeca moeten drie weken lang om 18:00 en 19:00 uur de deuren sluiten. Ook komt er misschien een ‘2G-beleid’.

2G-beleid

Dat meldt de NOS. Tijdens een zogenoemd 2G-beleid hebben ongevaccineerden geen toegang meer tot sommige zaken. Alleen gevaccineerden en van corona genezen personen krijgen dan een geldige QR-code. In andere landen, zoals Oostenrijk, is dat al de normaalste zaak van de wereld. Bij ons in Nederland wil het kabinet deze maatregel over 3 weken invoeren.

Deze stap ligt politiek echter uiterst gevoelig. Het is dan ook niet zeker of de Tweede Kamer daar akkoord mee gaat. Verder moet de wet worden aangepast. Of deze maatregel er dan ook gaat komen, is wat onzeker.

Nieuwe maatregelen

Om de stijging van de besmettingscijfers aan te pakken, komen er sowieso andere maatregelen. Niet-essentiële winkels moeten om 18:00 uur sluiten en de horeca moet om 19:00 uur dicht. Dit geldt voor minimaal 3 weken en gaat zaterdag 13 november al in. Theater en bioscopen mogen open blijven, maar voetbalstadions moeten dicht.

Ook volgt er weer een dringender thuiswerkadvies. Bovendien wordt, na een wetswijziging, de QR-code ook ingevoerd voor pretparken en dierentuinen. De uitbreiding van de coronapas naar de werkvloer, voor niet-essentiële winkels en in de zorg wordt ook voorbereid, melden bronnen aan het Algemeen Dagblad.

Tot slot nog het thuisbezoek. Verwacht wordt dat men nog maar 4 gasten mag ontvangen.