Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Wordt een flesje Heineken binnenkort duurder?

2 augustus 2021
flesje heineken

Wordt een flesje Heineken binnenkort duurder?

2 augustus 2021

Er is wereldwijd een groot tekort aan grondstoffen. Ook Heineken heeft hiermee te maken. De bierbrouwer moet hogere prijzen betalen om uiteindelijk een biertje te brouwen, iets wat jij misschien ook gaat merken. De kans is namelijk groot dat een blikje en/of flesje Heineken binnenkort duurder wordt.

Hogere prijs flesje Heineken

Al enige tijd zijn er wereldwijd tekorten aan diverse grondstoffen, wat de prijzen ervan opdrijft. Ook Heineken merkt dit en laat weten “assertief te zijn” in het prijsbeleid, schrijft NU.nl. Dit betekent dat het bedrijf een deel van de bierprijzen gaat aanpassen, maar die aanpassingen verschillen van land tot land. De kans is dus aanwezig dat je binnenkort (iets) meer moet betalen voor je pilsje.

Check hier de laatste Heineken-aanbiedingen!

Heineken draait vooralsnog goed jaar

Desondanks draaide Heineken een prima eerste kwartaal in 2021. Het bedrijf zag de omzet én winst groeien door versoepeling van coronamaatregelen in veel landen. Wereldwijd verkocht Heineken 9,6% meer bier en zag daarmee de omzet met 14,1% stijgen. Dat de omzet harder steeg dan het volume, betekent dat de prijs per biertje hoger was.

De winst was met 896 miljoen euro ruim 4 keer zo hoog als in dezelfde periode van 2020. Vooral in het tweede kwartaal van vorig jaar had de brouwer last van veel lockdownmaatregelen, terwijl in het tweede kwartaal van dit jaar juist in veel landen de maatregelen zijn versoepeld.

Verwachting

Heineken waarschuwt dat de rest van dit jaar grillig kan verlopen door het oplopende aantal besmettingen als gevolg van de deltavariant. Dat verwacht het bedrijf vooral in belangrijke markten in Azië en Afrika. Daardoor zal de winst over de tweede jaarhelft waarschijnlijk lager uitvallen dan in dezelfde periode van 2020.