Folders van 200+ winkels

Meer dan 50.000 aanbiedingen

Sla alles op in één account

Logo

Zó kun je alsnog een soort vakantie plannen

15 mei 2020
Vakantie

Zó kun je alsnog een soort vakantie plannen

15 mei 2020

Het is mei en dus gaan we massaal nadenken over vakantie. Maar wat moeten we nu we langzaam richting het einde van de coronacrisis gaan? Wij zetten een paar opties op een rij.

1. Vakantie in Nederland

Het beste voor de economie in ons land is uiteraard om in eigen land de hort op te gaan. Op de camping is het relatief veilig, voor kinderen is het natuurlijk een hemel. In deze tijden waarin ieder land wel voor zichzelf lijkt te kiezen, is je (vakantie)geld uitgeven in Nederland helemaal geen verkeerd plan. Op 1 juli gaan de campings en vakantieparken weer open.

Kamperen? Check dan gauw deze aanbiedingen!

2. Ga naar een land dat ‘open’ gaat

Als je wat meer avontuurlijk bent aangelegd, durf je misschien wel het vliegtuig te pakken naar een land waar de maatregelen wat soepeler zijn dan in West-Europa. Zo gaat Ryanair weer aan de bak vanaf Eindhoven en is ook Wizz Air langzaam maar zeker weer aan het opstarten. Portugal ziet graag toeristen terug, Griekenland is zich ook aan het voorbereiden op (buitenlandse) toeristen.

Kleine spullen nodig voor in de handbagage? Kijk dan hier voor Etos-aanbiedingen!

3. Stop je vakantiegeld in je spaarpot

In plaats van nu moeilijk doen en een vakantie boeken, kun je er ook voor kiezen om de boel even op te potten en er later iets mee te doen. Uit onderzoek blijkt ook al dat veel Nederlanders dat (overwegen te) doen. Vaak zijn september en oktober ook goedkoper om in te reizen dan in juli en augustus, al zou dat door de coronacrisis weleens anders kunnen zijn dan anders.

Voor alle aanbieders van reizen & vrije tijd, check deze pagina!

4. Vraag een voucher aan…

Mocht je al iets geboekt hebben dat niet door kan gaan, dan kun je gewoon je geld terugkrijgen. Premier Rutte zaaide verwarring door zijn steun voor vouchers uit te spreken, maar de Europese Commissie heeft laten weten dat je gewoon je aankoopbedrag terug moet krijgen. Bij KLM krijg je er wel 15 procent bij als je voor een voucher kiest en bij Wizz 10 procent, dus kijk goed wat de beste keuze voor jou is!

Toch liever thuisblijven? Bekijk dan de verhalen van NLblijftThuis!

5. Afwachten

Aangezien de luchtvaartmaatschappijen en hotels zitten te springen om klandizie, kan even afwachten en last minute boeken ook weleens lonen in dit coronajaar. Voor zekerheid kiezen en op het laatste moment een dealtje scoren is ook iets waar veel mensen op hopen. Dit zou in augustus kunnen zijn, maar het is ook geen ramp om eens een vakantie over te slaan. Misschien is dit nu de minst aantrekkelijke optie, maar wellicht wel de verstandigste!