Folders van 250+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Alles in één account

Nieuwe folders van Specsavers

Helaas, op dit moment staat er geen folder van Specsavers voor je klaar met aanbiedingen.

Specsavers

Beter zien begint bij Specsavers

Dit is waarschijnlijk de bekendste en meest budgetvriendelijke opticien in ons land. Bij deze hippe winkel kun je terecht voor brillen, zonnebrillen, brillenglazen op sterkte, allerlei soorten contactlenzen, oogonderzoeken en allerhande advies en tips voor de gezondheid van je ogen als je een bril- of lenzendrager bent. Het logo met de groene brillenglazen zul je vast wel herkennen, deze internationale brillenketen doet namelijk veel aan reclame maken!

Regelmatig zie je de humoristische spotjes voorbijkomen op je tv of social media en bij het wachten op de bus zullen je ogen vast wel eens zijn afgedwaald naar de posters in de abri. Natuurlijk heeft deze keten haar bekendheid niet alleen te danken aan de originele reclames, ook hebben de professionele en vriendelijke medewerkers altijd het beste voor met hun klanten. Naast het meest deskundige advies over brillen en contactlenzen kun je hier ook terecht voor stijladvies met betrekking tot brillen en zonnebrillen (eventueel op sterkte). Al deze service is verkrijgbaar voor een continue voordelige prijs en op veelvuldige momenten in het jaar heeft deze professionele brillenfranchiser de beste acties! Denk aan een gratis tweede bril op sterkte, korting op brillenglazen of een gratis zonnebril op sterkte. Wil je erachter te komen of ook jij voordeel kunt pakken bij deze opticien?

Producten en service Specsavers

De naam van de keten zegt eigenlijk al precies wat je kunt verwachten bij de producten die worden aangeboden, brillen (specs) waar je op kunt besparen (savers).

Brillen en glazen op sterkte

Voordelige brillen en brillenglazen zijn de hoofdmoot van waar de keten haar omzet op draait. In deze categorie biedt de keten ook de meeste aanbiedingen en acties aan. De collectie monturen die de winkel aanbiedt is zeer breed. In de vestigingen vind je monturen ingedeeld op stijl, van klassiek tot trendy tot modern, op deze manier vind je snel de opties die het beste bij jouw persoonlijke stijl passen.

Op de site van Specsavers zijn alle monturen te bekijken. Upload een foto van jezelf en de website biedt je de kans om alle mogelijke monturen virtueel te passen. Natuurlijk kun je voor alle brillenglazen terecht bij deze keten. Heb je ontspiegelde, varifocale, enkelvoudige of bifocale glazen nodig, ook die zijn verkrijgbaar bij Specsavers.

In 2019 lanceerde internationaal succesvol mode-ontwerpersduo en beroemde brildragers Viktor & Rolf een luxe monturencollectie, exclusief voor en in samenwerking met Specsavers. Voor een relatief lage prijs kun je een prachtige Limited Edition Viktor en Rolf bril aanschaffen bij de keten. Deze samenwerking laat zien dat het bedrijf niet alleen om budget en voordeel draait, maar vooral ook om het noodzakelijke met het stijlvolle te kunnen combineren, natuurlijk tegen een prettige prijs.

Contactlenzen

Daarnaast verkoopt de keten verschillende soorten contactlenzen, bijbehorende lenzenvloeistoffen en lenzenhouders. Hier kun je terecht als je daglenzen, weeklenzen of maandlenzen draagt of wil gaan dragen. Deze lenzen behoren tot de categorie van zachte lenzen die prettiger op het oog liggen dan harde contactlenzen. Toch kan het voor jou een betere optie zijn om harde contactlenzen aan te schaffen, deze gaan vaak langer dan een jaar mee en zijn daarom ook iets kostbaarder in de aanschaf.

Specsavers was één van de eerste opticiens in Nederland die de revolutionaire (harde) nachtlenzen aanbood. Deze contactlenzen doe je in voordat je gaat slapen en tijdens je slaap passen de lenzen je oogbolling aan door druk te geven op bepaalde punten. Laat je adviseren door een deskundige opticien in de winkel als je denkt dat nachtlenzen wel goed bij jou zouden kunnen passen.

Contactlenzenabonnement

Een superfijne service die deze keten aanbiedt is het lenzenabonnement. Met dit abonnement krijg je ieder kwartaal je benodigde aantal lenzen gratis op je deurmat bezorgd. Doordat je over een langere periode lenzen afneemt kun je je lenzen voor een lagere prijs afnemen, alleen maar voordeel dus! Bij het abonnement hoort een uitgebreide oogmeting, persoonlijk advies en controle en nazorg wanneer het jou uitkomt. Daarnaast ontvang je eens in de twee jaar een bril ter waarde van €49,-, of je ontvangt €129,- korting op een bril uit een hogere prijsklasse.

Oogonderzoek en oogmeting

Natuurlijk is de winkel niet alleen een plek waar je brillen kunt kopen, daarop aansluitend biedt ze ook opticiensdiensten aan. Dat betekent dat je regelmatig een oogmeting kunt laten doen om te bekijken of de sterkte van je ogen nog hetzelfde is of dat het misschien tijd wordt om je brillenglazen of lenzen aan te passen. Dit onderzoek kunnen zowel brillen- als lenzendragers afnemen bij de keten en ook als je geen bril of lenzen aanschaft kun je een oogmeting laten doen, dit kost je in dat geval €25,-.

Daarnaast kan iedereen langskomen voor een preventief ooggezondheidsonderzoek waarbij een gediplomeerde optometrist de gezondheid van je ogen onderzoekt. Dit zeer uitgebreide onderzoek kost maar €29,- en is online of telefonisch in te boeken.

Hoortoestellen

Naast de uitgebreide en professionele service die de brillenwinkelketen levert ten aanzien van zicht en ooggezondheid, kun je bij Specsavers ook terecht voor persoonlijk passende en voordelige hoortoestellen. Voor alle typen hoorproblemen heeft de brillenwinkel passende hoortoestellen, dus je hoeft nooit onverrichte zaken de deur uit te lopen.

Voorts ontvang je vijf jaar garantie op de hoortoestellen en krijg je een periode van vier weken waarin je de hoortoestellen kunt uitproberen.

Acties en reclamefolder

Bij Specsavers valt er altijd wel wat te besparen op de aangeboden producten. En dat is fijn, want wie wil er nou veel geld uitgeven aan een broodnodig hulpmiddel als een bril, contactlenzen of een hoortoestel? Een aantal keer per jaar zijn er langdurige kortingsacties op brillen en lenzen, denk bijvoorbeeld aan de tweede bril gratis acties of een gratis zonnebril op sterkte actie. Of kies voor de actie waarbij je gratis (nieuwe) contactlenzen kunt uitproberen! In de categorie hoorzorg zijn er zo mogelijk nóg meer reguliere aanbiedingen, twee hoortoestellen voor de prijs van 1, hoge kortingen op batterijen voor je hoortoestel en zelfs een fantastische veteranenkorting! Ten slotte biedt deze brillenwinkel continu de zorgverdubbelaar aan. Dit betekent dat als je een aanvullende verzekering hebt die bijvoorbeeld €100,- per jaar aan brillen vergoedt, de keten jou uit eigen zak nog eens diezelfde €100,- extra korting geeft. Je kunt gebruikmaken van de zorgverdubbelaar op een ruim aanbod van meer dan 1000 monturen. Het goedkoopste montuur dat je kunt aanschaffen met deze prachtige kortingsactie is er al vanaf €79,-.

Omdat iedereen wel zou willen besparen op deze producten en je min of meer de kans hebt om je aankoop van bril, lenzen of hoortoestel enigszins te plannen, is het slim om de Specsavers reclamefolder goed in de gaten te houden. Zo kun je zelf het beste moment kiezen om gebruik te maken van een passende aanbieding. Iedere keer dat de keten een nieuwe folder uitbrengt uploaden wij deze direct op onze website. Nog handiger is het als je onze Reclamefolder app downloadt in de App Store of Google Play Store, meldingen op je smartphone of tablet aanzet en Specsavers en andere winkels toevoegt aan je favorieten. Als wij een gloednieuwe actiefolder van één van deze winkels uploaden krijg je direct een melding op je apparaat en ben je de eerste die de nieuwste aanbiedingen kan aanschouwen!

Abonneer je ook op onze nieuwsbrief, dan krijg je een paar keer per week een e-mail met de allerbeste aanbiedingen van dat moment. Ook is zo'n e-mail een perfect moment om even rustig alle fijne acties langs te lopen om te zien of jij nog ergens een topdeal kunt maken.

Vind een winkel in jouw buurt

Op onze site en in de Reclamefolder-app kan je ook je postcode invullen en zo kun je direct zien waar in jouw buurt de dichtstbijzijnde van de 142 Specsavers winkels te vinden is. Klik gemakkelijk en snel het filiaal aan en je weet meteen wanneer je er terecht kunt. De openingstijden op onze site zijn altijd gegarandeerd up to date, tijdens feestdagen hoef je niet bang te zijn dat je alsnog voor een dichte deur staat! Ook hebben wij een lijst op alfabetische volgorde met alle plaatsnamen van de vestigingen van elke winkelketen, zorg dat je deze raadpleegt als je op zoek bent naar een filiaal buiten je postcodegebied.

Geschiedenis van de keten in Nederland

Deze voordelige brillenfranchise is opgericht in 1983 door het echtpaar Mary en Doug Perkins. Ze begonnen heel simpel in de rommelkamer en stalden hun waren uit op een pingpongtafel, een jaar later werd de eerste echte winkels geopend in het Verenigd Koninkrijk en op het eiland Guernsey. Hun doel was om de kwaliteit en professionaliteit van een hoogwaardige opticien te bieden, maar dan tegen een veel lagere prijs. Niet alleen moest de prijs laag zijn, Mary en Doug wilden dat er in alle filialen een eenduidige prijs was voor bril, lenzen en hoortoestellen, zodat de consument weet waar ze aan toe is. In 1997 opende de eerste Nederlandse Specsavers-keten en al vrij snel werd de keten een begrip onder slechtziende Nederlanders. In 2002 breidden ze het aanbod uit naar voordelige hoortoestellen voor iedereen.

Door de grote, internationale afname van monturen, contactlenzen en hoortoestellen heeft de keten kunnen bereiken één van de goedkoopste in haar soort te zijn. De keten is aanwezig in Groot-Brittannië, Australië, Finland, Ierland, Denemarken, Spanje, Zweden, Noorwegen en Nederland en heeft over al deze landen verspreid meer dan 1900 filialen, met meer dan 32.000 werknemers. Het aantal werknemers in de Nederlandse vestigingen zijn er meer dan duizend, wat betekent dat iedere vestiging ongeveer 5 werknemers heeft, zodat iedere klant perfect geholpen kan worden en nooit lang hoeft te wachten. Dat is waar de service van Specsavers voor staat.

Maatschappelijke betrokkenheid

Daarnaast is de winkelketen zeer maatschappelijk betrokken in elk land waar ze is gevestigd. In Nederland runt de keten de Stichting Specsavers Steunt. Voor elke bril en hoortoestel dat de winkel verkoopt gaat er een vast bedrag naar de stichting, die op zijn beurt weer lokale liefdadigheidsinstellingen en projecten steunt. Met je aankoop ondersteun jij dus ook deze maatschappelijk betrokken organisaties. Aan het eind van de spaarronde maakt elk filiaal bekend welke goede doelen uit de regio worden gesteund met de opbrengst van het jaar.

In 2012 opende de Dame Mary Perkins Foundation een optometrie training centre in Zambia, om lokale mensen op te leiden tot opticien en materialen beschikbaar te stellen zodat de slechtziende bevolking een bril aangemeten kan krijgen.

Specsavers in de media

Verder staat de budget-opticien bekend om haar humoristische media-uitingen. Al vroeg in de jaren 2000 is de slogan van de brillenketen: “was nou maar naar Specsavers gegaan!” en wordt op ludieke wijze in reclamespotjes laten zien wat er allemaal mis kan gaan als iemand slecht ziet. Zeer bekend is het spotje dat een begenadigd danslerares een ruimte instuift met een: “sorry dat ik laat ben!”, snel de moderne dancemuziek aanzet en er een aantal sexy, energieke dansmoves uit gooit. Dan ziet de kijker dat ze een zaal vol oudere mensen is binnengelopen die net bingo aan het spelen waren en dat niet heeft gezien omdat ze een bril nodig heeft.

Ook heeft de keten een aantal celebrities aan zich weten te binden om het gezicht te zijn. In 2017 en 2018 was het Kylie Minogue die op posters en op tv de brillen en service van het bedrijf aanprees. Vanaf 2018 is het één van de meest bekende muziekproducers en muzikanten ter wereld will.i.am die gezicht en spokesperson voor de budget-brillenwinkel is.

Leuke weetjes over het merk

  • Wist je dat mede-oprichtster Mary Perkins is benoemd tot Dame in de Orde van het Britse Rijk, vergelijkbaar met het ontvangen van een lintje van de Koning in Nederland? Dit voor haar inspanningen op het gebied van liefdadigheid en het toegankelijk maken van oogzorg voor iedereen.
  • Wist je dat de oogmeting van Specsavers de hoogste score haalde in een test van de Consumentenbond onder vijf grote optiekketens?
  • Wist je dat Bekende Nederlanders Wibi Soerjadi, Fiona Hering en Olympisch kampioen Yvonne van Gennip een tijd lang het gezicht van Specsavers zijn geweest?
  • In juni 2011 raakte een Specsavers-opticien in Ierland tijdens een oogcontrole bezorgd door wat ze opmerkte aan het oog van haar klant. Toen raadde ze haar aan om direct naar het ziekenhuis te gaan voor een medische controle. Daar kreeg de vrouw een MRI-scan en bleek dat de vrouw een hersentumor had, die toen met succes is verwijderd. De kennis en expertise van de Specsavers-opticien heeft mogelijk het leven van deze vrouw gered!

Alle folders en aanbiedingen altijd op zak? Download de Reclamefolder app!

IOS storeandroid store
app_download_image

De app van Reclamefolder.nl

Met de reclamefolder app mis jij nooit meer een folder of interessante aanbieding van jouw favoriete winkel en merk! Dagelijks bekijk je gemakkelijk meer dan 50.000 aanbiedingen en 250 folders via de app. Download de reclamefolder.nl app en profiteer nu mee.