Folders van 200+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Sla alles op in één account
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Reclamefolder.nl
Zoeken
ZoekenSluiten
Zoeken
Annuleer

Volgende week donderdag 31 oktober is het weer Halloween. Het ‘horrorfeest’ dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Dat Halloween ook steeds populairder wordt in Nederland, blijkt wel uit de overuren die feestwinkels momenteel maken. Reclamefolder spreekt met Halloweenland.nl, een webshop met een megastore in Borne en een feestwinkel in Oldenzaal.

Door: Robert Hüsken, 24 oktober 2019

“Onze winkel is gespecialiseerd in alle feesten, zoals carnaval, foute party’s, Tiroler feesten, maar ook Halloween”, zegt medewerker Nina van halloweenland.nl. Op dat moment komt er een nieuwe klant in de winkel, met de vraag of er nog gekleurde lenzen zijn. De keuze is enorm, je kunt zelfs lenzen kopen waarmee je zogenaamde bloeddoorlopen ogen krijgt. “Natuurlijk spreekt carnaval nog steeds een groter publiek aan, maar mensen uit het hele land komen hier nu ook heen voor Halloween. Ze zitten er soms wel 2 uur voor in de auto. Uit onze verkoopcijfers blijkt ook dat Halloween steeds populairder wordt.”

Wat is het grote verschil met carnaval?

“Met carnaval zie je dat er echt trends zijn. Dat mensen verkleed gaan op basis van series op televisie die op dat moment hot zijn. Zoals Peaky Blinders of La Casa de Papel. Daar spelen wij natuurlijk ook op in. Als er een nieuwe film of serie is, kopen wij er groot op in. Zo krijgen we vanaf november ook La Casa-jurkjes voor de vrouwen. Met Halloween moet het ‘gewoon’ eng zijn. Denk aan zombies, duiveltjes, heksen. Die komen ieder jaar heel veel terug. Toch zijn er op dit moment ook wel trends te zien. Zoals de killerclowns, met die oranje/rode pruiken. Maar ook The Joker, want dat is nu een populaire film.”

Wat kopen mensen vooral?

“We merken dat mensen steeds gekkere en engere dingen willen. Hoe bloederiger, hoe beter. Mensen zijn ook op zoek naar een schrikeffect. Ze willen attributen met sensoren, waar dan ineens geluid uit komt, of waar dan ineens een hoofd uit omhoog komt. Wij gaan als personeel komende zondag ook verkleed, en dan gaan sommigen echt helemaal los. Super, maar ook eng!

Wat is het meest bijzondere wat jullie hebben meegemaakt?

“Laatst kwam er een klant, en die wilde van zijn hele huis een spookhuis maken. Hij was op zoek naar allerlei attributen om zijn tuin en huis aan te kleden. Hij wilde groots uitpakken. Dat is natuurlijk wel erg leuk.”

Nog op zoek naar een griezelige outfit of aankleding? Bekijk dan snel alle Halloween aanbiedingen voordat het te laat is...

Aanmelden nieuwsbrief

De beste acties en aanbiedingen door ons geselecteerd, maximaal 2 e-mails per week.

Over ons

Dagelijks verzamelen wij de nieuwste online reclamefolders van bekende winkels Blijf op de hoogte van folders van Uitjeskrant.nl, C&A, BoekenVoordeel en Superwinkel.nl voor de meest actuele folder aanbiedingen. Met Reclamefolder.nl heb je altijd alle winkel aanbiedingen en mis je geen acties en kortingscodes meer.