Folders van 200+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Sla alles op in één account
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Reclamefolder.nl
Zoeken
ZoekenSluiten
Zoeken
Annuleer

Boodschappen doe je wekelijks, soms zelfs dagelijks en het is dus geen wonder dat op Reclamefolder de supermarktfolders het meest bekeken worden. Maar wat is een eerlijke prijs voor eten? Adviesbureau Schuttelaar & Partners heeft onderzoek gedaan naar de meningen over de prijs van ons eten en onze levensstijl. Wij zetten de onderzoeksresultaten voor je op een rijtje.

Gepubliceerd op 25-01-2020

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat we tegenwoordig een minder eerlijke prijs betalen dan 25 jaar geleden. Een eerlijke prijs voor wie? Vaak wordt er door de ondervraagden genoemd dat het belangrijk is dat de boer goed betaald wordt.

45 procent van de Nederlanders is van mening dat ons eten gezonder is geworden. Wel vindt één op de drie dat het voedsel minder duurzaam wordt verpakt.

Men wil graag:

  • Biologisch en onbespoten groente en fruit
  • Meer voedsel van lokale ondernemers
  • Een kleinere veestapel

Dit lukt pas als de landbouw meer vooruitgang boekt met duurzame voedselproductie.

Leuk weetje: supermarkt PLUS is al fanatiek bezig met duurzaamheid. Sinds 2010 zijn alle bananen fairtrade en alle niet-verpakte bananen zijn nu klimaatneutraal. Je kunt ook zien waar je banaan vandaan komt en wat jouw aankoop betekent voor de bananenboer in Colombia. Leuk initiatief!

Vooruitgang of achteruitgang?

Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 70% vindt dat onze leefstijl gezonder is geworden de laatste jaren. We bewegen meer en we leven ook langer. Tweederde van de Nederlanders verwacht de komende 25 jaar meer vooruitgang op het gebied van voeding, gezondheid en landbouw dan de afgelopen 25 jaar. Wie weet wat er allemaal gaat veranderen in die tijd!

Wil jij ook gezond voedsel kopen voor een eerlijke prijs? Bekijk dan hier al onze supermarkt folders.

Aanmelden nieuwsbrief

De beste acties en aanbiedingen door ons geselecteerd, maximaal 2 e-mails per week.

Over ons

Dagelijks verzamelen wij de nieuwste online reclamefolders van bekende winkels Blijf op de hoogte van folders van Ticketveiling.nl, Datona, Scapino en Søstrene Grene voor de meest actuele folder aanbiedingen. Met Reclamefolder.nl heb je altijd alle winkel aanbiedingen en mis je geen acties en kortingscodes meer.