Folders van 250+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Alles in één account

Nieuwste folders Hans Anders

Hans Anders

Helaas, op dit moment staat er geen folder van Hans Anders voor je klaar met aanbiedingen.

Hans Anders

Andere Mode winkels in de buurt

Hans Anders - goedkope brillen, hoortoestellen en lenzen

Is het tijd voor een nieuwe bril of een nieuwe set lenzen? Dan is Hans Anders de opticien waar je zeker even binnen moet stappen. Niet alleen vind je hier standaard de beste Hans Anders aanbiedingen en acties, maar je betaalt ook de laagste prijzen voor brillen, contactlenzen en hoortoestellen. Dat geldt niet alleen voor het eigen merk, maar ook voor de merkbrillen van o.a. Ray Ban, Vogue, Pierre Cardin en nog veel meer. De andere aanpak van deze creatieve opticien richt zich op goede service en laaggeprijsde monturen, zodat je met een tevreden gevoel weer de deur uit kunt lopen.

De andere aanpak van Hans Anders

Uit de naam Hans Anders blijkt al dat deze opticien het anders aanpakt dan andere opticiens. Het was bij deze optiekwinkel gebruikelijk dat in het verleden alle brilmonturen in het assortiment dezelfde prijs hadden. Zo kon je dus gewoon een leuk montuur uitzoeken zonder dat je steeds op het prijskaartje hoefde te kijken. Je betaalde alleen voor de glazen, die overigens wel in verschillende prijsklassen vielen.

Tegenwoordig heeft Hans Anders monturen met verschillende prijzen in het assortiment. De stijl van deze monturen varieert van modern tot klassiek, zodat er voor elk wat wils is in het aanbod. Diverse bekende merken zoals Ray Ban en Calvin Klein zijn natuurlijk goed vertegenwoordigd en ook hiervoor betaal je een scherpe prijs. Zo onderscheidt Hans zich van de concurrenten. Regelmatig zijn er leuke acties en aanbiedingen. Denk bijvoorbeeld aan een 2e bril gratis of het gratis uitproberen van contactlenzen. Nog steeds kun je zelf kiezen welke glazen je wilt: geslepen, varifocus enzovoort. Naast brillen kun je bij Hans ook terecht voor contactlenzen en hoortoestellen.

Deze opticien met de andere aanpak maakt goed horen en zien betaalbaar voor iedereen. Regelmatig zijn er leuke acties of aanbiedingen waarmee je extra korting kunt krijgen. In de winkels staan de meest deskundige mensen klaar om je te helpen. Service staat voorop, ondanks de lage prijs. Bij Hans Anders wil men graag dat je tevreden bent over je bril, lenzen of hoortoestel. Je kunt online een afspraak maken voor een oogmeting of hoortest, zodat je in de winkel niet lang op je beurt hoeft te wachten. Het voordeel van deze optiekwinkel is dat je niet hoeft te kiezen tussen een scherpe prijs en kwaliteit. Je krijgt ze gewoon allebei. Bovendien denken ze bij Hans met je mee en krijg je altijd een deskundig advies. Zo stap je de Hans Anders winkels uit met een bril die echt bij je past.

De service van Hans Anders

Ondanks de lage prijzen voor brillen, lenzen en hoortoestellen, kun je rekenen op een service waar je u tegen zegt. Wist je dat je niet alleen voor een nieuwe bril bij deze opticien terechtkunt? Je vindt in de winkels van deze keten namelijk een zeer breed assortiment met daarin:

 • Brillen
 • Lenzen
 • Zonnebrillen
 • Hoortoestellen
 • Gehoorbescherming

Je kunt kiezen uit meer dan 1000 monturen, met een vormgeving die varieert van heel trendy tot tijdloos. Je kunt hier terecht voor merkmonturen maar ook voor prima brilmonturen van het eigen merk. Daarnaast kun je er terecht voor een bril of zonnebril op sterkte, leesbrillen en accessoires. De monturen zijn stijlvol en betaalbaar, zodat je voor minder dan 100 euro al een leuk montuur kunt vinden. Er is een ruime keuze in brillenglazen zodat je precies de bril kunt uitkiezen die past bij jouw smaak en jouw budget. Bezoek je een van de ruim 200 winkels en heb je een bril op sterkte nodig, dan krijg je altijd een gratis oogmeting.

Bij Hans Anders kun je ook een bril via de website bestellen. Daar zie je dezelfde aanbiedingen als in de winkel. Omdat je natuurlijk wel wilt weten of de bril mooi staat en je er ook glazen bij nodig hebt, kun je bij je nieuwe montuur een zichtzending bestellen. Dat houdt in dat je 4 monturen bestelt, die gratis naar een filiaal bij jou in de buurt worden gestuurd. Daar kun je ze dan passen en kijken welk montuur je het mooiste vindt.

Een nieuwe bril, lenzen of hoortoestel koop je niet elke dag, dus dat kan best even spannend zijn. Het is dan wel erg prettig als je goede geholpen wordt door vakkundig opgeleide mensen. Daarom staat het personeel altijd voor je klaar met een deskundig advies, persoonlijke aandacht en service zodat je altijd de beste keuze voor jouw situatie kunt maken.

Bij Hans kun je gebruikmaken van het speciaal opgestelde Bril Totaal Plan. Bij dit plan betaal je elke maand een klein bedrag om zo een nieuwe bril bij elkaar te sparen. Na 1 of 2 jaar kun je dan een nieuwe bril uitzoeken. Dat scheelt behoorlijk, want dan hoef je niet ineens een groot bedrag uit te geven en bovendien profiteer je van een korting die kan oplopen tot 60%. En dat is de moeite waard. Dat geldt zeker nu een reguliere bril niet meer wordt vergoed door de zorgverzekeraar, tenzij je je aanvullend hebt laten verzekeren.

Daarom ga je naar Hans Anders

Deze keten van optiekwinkels onderscheidt zich graag door een aanpak die net even anders is dan die van andere aanbieders in de optiekwereld. Naast het brede assortiment, de goede service, leuke acties, aanbiedingen en de betaalbare prijzen, zijn er nog 5 goede redenen om naar deze brillenwinkel te gaan. Deze worden samengevat in de onderstaande 5x Anders garanties.

Gratis nieuw montuur als je niet tevreden bent

Het juiste montuur wat helemaal aansluit bij jouw wensen, is enorm belangrijk. Als je met je nieuwe bril de deur uit loopt, maar het zit toch niet zo lekker of je bent er niet blij mee, dan mag je het binnen 2 weken eenmalig omruilen voor een ander montuur. Als het nieuwe montuur wat je uitkiest duurder is dan het vorig exemplaar, dan betaal je het verschil bij. Is het goedkoper, dan ontvang je het verschil retour.

Drie monturen thuis proberen

Soms kan het fijn zijn om gewoon thuis een paar monturen uit te proberen. Misschien wil je de bril wel even laten zien aan je familie of wil je gewoon weten of de bril een beetje leuk staat bij de kleding die je in de kast hebt hangen. Deze brillenzaak heeft daar een prima oplossing voor. Tegen betaling van een borg mag je een week lang 3 monturen mee naar huis nemen. Na die week lever je ze onbeschadigd weer in en je houdt je favoriete montuur.

Multifocale glazen of lenzen ruilen als je er ècht niet aan kunt wennen

Als je overstapt van gewone brillenglazen naar multifocale glazen dan kan dat even wennen zijn. Mocht je helemaal niet aan je glazen kunnen wennen, dan mag je ze, mits onbeschadigd, binnen 2 maanden gewoon weer omruilen voor een ander type multifocale glazen, andere glazen of een andere combinatie. In de webshop kun je alle voorwaarden nalezen.

Gratis nieuwe glazen als je sterkte binnen 1 jaar verandert

Soms veranderen je ogen en daarmee verandert ook de sterkte van de bril of lenzen die je nodig hebt. Als de opticien van Hans Anders binnen 1 jaar na het aanmeten vaststelt dat in 1 of 2 ogen de sterkte met 0,75 dioptrie of meer is veranderd, dan krijg je gratis nieuwe brillenglazen of contactlenzen. Wil je een ander montuur of extra glasopties, dan moet je het verschil bijbetalen. De garantie geldt niet als de verandering het gevolg is van een medische ingreep, medicatie, etc. In de winkel kun je navraag doen naar alle geldende voorwaarden.

Niet goed, geld terug

Als je een klacht hebt, dan is het fijn als daar serieus mee omgegaan wordt. Bij deze optiekwinkel probeert men voor elke klacht een oplossing te bedenken. Op elke aankoop uit de winkel of via de webshop krijg je 3 maanden garantie. Ben je dus toch niet tevreden over je aankoop, dan heb je 12 weken bedenktijd. Je kunt je bril, lenzen of hoortoestel terugbrengen naar de winkel en je klacht kenbaar maken. Kan er geen oplossing worden gevonden, dan kom je in aanmerking voor een retourbetaling. De garantie geldt alleen in de winkel waar je je bril hebt gekocht. Vraag daar gerust naar alle geldende garantievoorwaarden.

De Rotterdamse opticien die het nèt even anders doet, wordt een groot succes

1982 - Opening van de eerste vestiging in de Zwart Janstraat in Rotterdam. In dat jaar ontdekten drie mannen, waarvan er twee de voornaam Hans hadden, een collectie Japanse brillen. Deze brillen hadden een zeer lage prijs, maar waren van een zeer goede kwaliteit. Dat vonden de ‘Hansen” opvallend, want in Nederland betaalde je de hoofdprijs voor deze brillen. Dat kon anders. En dit leidde tot de opening van de eerste Hans Anders winkel, waar alle monturen 75 gulden kostten. Het liep meteen storm en de ene nieuwe winkel na de andere werd geopend.

1988 - De Hans Anders groep koopt de Nederlandse opticien Rinck over van Vendex.

1999 - Het assortiment wordt uitgebreid en Hans Anders gaat ook hoortoestellen verkopen

2004 - Hans Anders komt in handen van de investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners van Gilde Investment Management.

2010 - Oud-medewerkers van Hans Anders richten de budgetketen Eyelove op, die via drogisterijketens brillen aanbiedt. Hun reclame-uitingen kleurgebruik doen sterk denken aan de campagne van hun vorige werkgever, en dit zorgt dan ook voor flink wat beroering.

2011 - Het bedrijf wordt nogmaals verkocht. Het Franse Alpha en Alpinvest worden de nieuwe eigenaars van de bekende keten met optiekwinkels..

2013 - Hans Anders neemt de Zweedse optiekketen Direkt Optik over met 35 vestigingen in Zweden en 1 filiaal in Spanje.

2017 - Hans Anders wordt gekocht door 3i, een private-equity investeerder, die ook eigenaar is van Basic-Fit en Action.

Veelgestelde vragen

1. Zijn er deze week nog interessante aanbiedingen bij Hans Anders?

In de online reclamefolder vind je altijd de nieuwste acties en aantrekkelijke aanbiedingen, zodat je meteen kunt profiteren.

2. Ik sta in een winkelstraat voor de Hans Anders winkel. Waar kan ik snel zien welke acties er nu zijn?

Ga naar Reclamefolder.nl, dan zie je meteen de aanbiedingen die nu geldig zijn in de betreffende winkel. Download je onze app, dan zie je elke zondag de nieuwste folders voor de komende week.

3. Ik wil geen actie of aanbieding meer missen. Wat kan ik het beste doen?

Download de app van Reclamefolder.nl. Je kunt instellen dat je een melding krijgt als er een nieuwe folder van Hans Anders online staat.

4. Heeft Hans Anders ook een klantenservice waar ik mijn vraag kan stellen?

Ja, kijk hiervoor op de website en ga naar de afdeling Klantenservice.

5. Waar kan ik zien of er een Hans Anders bij mij in de buurt zit?

Bekijk ons winkeloverzicht waar alle Nederlandse vestigingen in genoemd worden.

Wist je dit al over Hans Anders?

 • Hans Anders heeft het Bril Garant Plan waarmee schade door breuk, diefstal of verlies gedekt is. Hiervoor betaal je een vast laag bedrag. Bij diefstal of verlies wordt je bril vervangen, waarbij je slechts 30% van de oorspronkelijke aankoopprijs van je bril hoeft te betalen. Raakt je bril beschadigd of breekt deze, dan betaal je voor de reparatie of vervanging maar 20% van de oorspronkelijke aankoopprijs.
 • Bij Hans kun je een online hoortest doen waarmee je snel kunt bepalen hoe het met je gehoor is gesteld.
 • Anders zijn heeft altijd vooropgestaan bij deze eigenwijze optiekzaak. Dat uit zich vooral in een andere aanpak waarbij goede kwaliteit wordt aangeboden voor een betaalbare prijs. Deze filosofie staat nog steeds overeind en wordt ook vandaag de dag nog steeds toegepast.
 • De naam Hans Anders is bedacht door de oprichters, waarvan er 2 Hans heetten en 1 Cees. Omdat ze het anders wilden aanpakken dan gebruikelijk was in de optiekwereld, kozen ze simpelweg voor de naam Anders.
 • In tegenstelling tot de concurrent heeft Hans vaak spraakmakende acties of aanbiedingen. Een paar voorbeelden: 2e + 3e bril gratis, hoortoestellen die gezien mogen worden en extra voordelig lenzen uitproberen.
 • De reclamecampagnes van Hans Anders zijn vaak spraakmakend en bevatten pakkende slogans en woordspelingen met de naam Anders, zoals: Hans Anders, alleen de prijs is anders, Zeg maar Hans en Ik zou niet anders willen. In de reclamefilmpjes spelen bekende actrices mee, zoals Loes luca en Plien van Bennekom.