Folders van 250+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Alles in één account

Nieuwe folders van Ekoplaza

Op zoek naar de nieuwste folder van Ekoplaza? Wij hebben altijd de laatste voor je klaar staan. De recentste folder is geldig van 25 jan. - 31 jan. 2023. Klik hieronder snel de Ekoplaza folder aan voor alle informatie.

Ekoplaza
Ekoplaza

Bij ons vind je altijd de nieuwste folders en aanbiedingen van Ekoplaza. Bekijk de folder en mis geen enkele aanbieding. Bespaar direct en bekijk de folder.

Deze Ekoplaza folder is geldig tot dinsdag 31 januari.

Bekijk actuele folder

Ekoplaza aanbiedingen

Andere Supermarkt winkels in de buurt

Ekoplaza - Lekker en milieubewust boodschappen doen

Voor de beste biologische producten is er maar één plek in Nederland waar je altijd zal slagen. Welkom bij Ekoplaza, de supermarkt voor al je milieubewuste boodschappen. Deze bio speciaalzaak heeft zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een volwaardige supermarkt en heeft absoluut haar plek binnen het nationale winkelaanbod ingenomen.

Dit heeft de keten bereikt door het concept en productaanbod continu door te blijven ontwikkelen, slim in te springen op de bewuster wordende maatschappij en biologisch en milieubewuste producten een daadwerkelijk alternatief te maken door met schaalvergroting scherpere prijzen en fantastische aanbiedingen te bewerkstelligen. De maatschappij die bewuster wordt heeft er ook voor gezorgd dat er steeds meer écht lekkere en smaakvolle biologische, vegetarische, veganistische, glutenvrije en lactosevrije voedingswaren zijn ontwikkeld. Vandaag de dag maken dus niet alleen linksdraaiende geitenwollensokken-types een tripje naar de Ekoplaza, maar iedereen die op zoek is naar lekkere, vernieuwende en milieuvriendelijk eten en drinken.

Aanbod en assortiment Ekoplaza

De meeste Ekoplaza-filialen hebben een zeer grote oppervlakte en zijn visueel zeer aantrekkelijk ingericht, dus als je er voor het eerst naartoe gaat kan het nogal overweldigend zijn om je weg te vinden tussen alle bijzondere etenswaren, snacks en dranken. Toch blijft Ekoplaza in principe een echte supermarkt, dat betekent dat je bij binnenkomst een mandje of een winkelwagen grijpt, door de poortjes loopt en direct terechtkomt bij de verse groenten en fruit. Hier vind je geen plastic zakjes, maar milieuvriendelijke netjes of juten zakjes waar je je versproducten in kunt vervoeren. Al je standaard groenten en fruit zijn hier te vinden, vaak met indicatie of het een seizoensproduct is (en dus milieuvriendelijker!) en biologisch. Daarnaast vind je hier regelmatig 'vergeten groenten' met receptentips en verkoopt de keten ook vaak minder perfect uitziende groenten voor een iets lagere prijs, weggooien is zonde!

Natuurlijk verkoopt de keten ook vlees, vis, kaas en andere zuivelproducten. Deze zijn allemaal biologisch, de dieren hebben geen antibiotica gekregen en leven in prettiger omstandigheden dan standaard melk-, of vleesvee. Wil je bewuster gaan leven, dan zijn de producten van Ekoplaza een goede plek om te beginnen.

Verder is het aanbod vegetarische en veganistische voedselwaren heel ruim. Van vleesvervangers tot hele gerechten en snacks, sommigen geproduceerd in de eigen Ekoplaza-keuken, anderen geleverd door een aangesloten producent. Probeer ook zeker eens de heerlijke verse maaltijden, waar je ook een brede keus uit hebt. In deze supermarkt waan je je soms bij de traiteur met zoveel bijzondere lekkernijen waar je uit kunt kiezen. Belangrijk is ook dat de producten van deze keten en het huismerk vrij zijn van synthetische geur-, kleur-, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Speciaal aangegeven worden de de producten voor mensen met voedselallergieën en die glutenvrij, lactosevrij of suikervrij zijn.

Bij deze supermarkt vind je de beste biologische wijnen en biertjes. De afgelopen jaren is de markt van biologische alcoholhoudende dranken sterk gegroeid, biologisch is helemaal hip. Bij Ekoplaza kun je er vanuit gaan dat je de ruimste keus aan bier en wijn hebt.

De grootste biologische supermarkt van Nederland biedt ten slotte nog fijne milieuvriendelijke drogisterij-producten aan. Tandpasta, shampoo, conditioner, dagcrème en een groot aantal vitaminen en supplementen, allemaal van de fijnste ecologische merken, gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Goed voor jou, goed voor de planeet!

Ekoplaza folder

Net als iedere supermarkt heeft Ekoplaza iedere week een nieuwe actiefolder vol met geweldige biologische aanbiedingen. Aangezien biologische etenswaren nu eenmaal duurder zijn in de productie dan niet-biologische, kan winkelen bij Ekoplaza soms wat hoger uitvallen qua prijs dan een boodschappenritje bij een niet-biologische supermarkt. Gelukkig kun je hier iedere week je slag slaan op superfijne producten in alle productcategorieën.

De Ekoplaza folder en wekelijkse aanbiedingen van de bio supermarkt lopen van woensdag tot dinsdag en de acties hebben iedere week een ander thema. Let bijvoorbeeld op in de eerste weken van september en januari, de periode na de zomervakantie en de decemberfeestdagen. In die tijd biedt de supermarkt voordelige acties op grootverpakkingen om je voorraadkast bij te vullen met milieubewuste basisproducten!

Wil jij niet hoeven nadenken over wanneer de nieuwe folder van Ekoplaza en je andere favoriete winkels online staan, maar wil je ook niet wachten tot de folders op je deurmat vallen? Download dan de Reclamefolder-app op je tablet of op je smartphone, de app is te vinden in zowel de App Store als de Google Play Store. Voeg één of meerdere winkels toe aan je favorieten en je ontvangt direct een melding wanneer wij een nieuwe reclamefolder uploaden. Zo ben jij altijd de eerste die de nieuwste reclamefolders kan inzien en kunnen de papieren folders die dagen later in je bus liggen direct bij het oud papier. Of vraag zo'n handige Nee/Nee-sticker aan en draag ook nog eens bij aan papierbesparing en het milieu.

Als je via de app of de site je postcode invult kunnen we je ook meteen vertellen waar de dichtstbijzijnde Ekoplaza winkel zit en wat de openingstijden zijn. Zo sta je nooit met trek voor een dichte deur, ook niet op feestdagen, want ook dan zijn onze openingstijden up to date!

Natuurlijk kun je alle reclamefolders ook gewoon via de website bekijken, of je meldt je aan voor onze nieuwsbrief. Dan sturen we je een paar keer per week een e-mail met de leukste en voordeligste aanbiedingen van dat moment.

Spaar- en winacties

Net als iedere andere zichzelf respecterende grootgrutter heeft Ekoplaza regelmatig leuke spaaracties waarvoor haar klanten kunnen sparen door boodschappen te doen. Voor iedere €10,- aan boodschappen ontvang je een spaarzegel en met een volle spaarkaart krijg je een gratis spaarproduct. Je kunt er bijvoorbeeld vaak sparen voor boodschappenboxen ter waarde van €50,-, vol heerlijke biologische dranken en voedingswaren. Zo ontdek je nog eens wat nieuws! Als je bestelt in de webshop krijg je alleen zegels als je je bestelling afhaalt in één van de vestigingen.

Ook organiseert de keten winacties met prachtige prijzen, denk aan een kookwedstrijd waarbij de 80 lekkerste recepten worden opgenomen in een kookboek en de drie beste receptencreators gratis winkeltegoed. De keten geeft wel vaker winkeltegoed weg, dus houd de aankondigende posters in je plaatselijke vestiging, de Ekoplaza-app of de website goed in de gaten.

Hoe Ekoplaza in Nederland begon

Deze biologische supermarkt is al veertig jaar een begrip. Wat begon in 1980 als een biologische buurtwinkel in Amsterdam is uitgegroeid tot de grootste natuurvoedingswinkelketen van Nederland. Gerard Does opende de buurtwinkel en wist snel een zeer breed publiek aan te spreken door natuurvoeding als een bewust en modern iets neer te zetten. De Amsterdammers uit de buurt raakten snel overtuigd door de kennis en de producten die de winkel en haar medewerkers aanbood. Tegen 1997 zijn er al tien van die biologische buurtwinkels over een groot gedeelte van Nederland verspreid.

In dezelfde tijd gaat Gerards zoon Erik een samenwerking aan met een groente- en fruitgroothandel, die op zijn beurt fuseert met een koel- en diepvriesproductenleverancier. Deze samenwerkingen openen de deur om gezamenlijk een échte supermarkt en bevoorradingsbedrijf op te zetten en dat wordt dan ook het doel van Erik van der Does. In 1999 wordt door Erik en zijn zakenpartner het bedrijf Udea opgericht en gaat een jarenlange voorbereiding om een biologische supermarktketen op te zetten van start. Vanaf dan wordt het concept opgezet voor een biologische buurtwinkel, met scherpe prijzen en een groot aantal producten, zodat biologisch voedsel voor iedereen toegankelijk kan worden.

Vanaf 2003 worden de eerste aantal winkels geopend, de ondernemers worden mede-aandeelhouders in het moederbedrijf, zijn zelf eigenaar van hun locatie en voeren in principe een eigen naam en inrichting. In 2009 kiest het moederbedrijf voor een overkoepelende naam voor alle filialen die in eigendom zijn van de ondernemers en mede-aandeelhouders: Biosfeer. In de jaren daarop volgen nog meer samenwerkingen, fusies en overnamen, alles om de keten te verbeteren en stabieler in de markt te zetten. In 2012 opent de eerste biologische supermarkt met zeer grote oppervlakte in Bussum en in 2013 wordt de naam van de natuurvoedingswinkelketen veranderd naar Ekoplaza.

Het bedrijf blijft vervolgens werken aan schaal- en efficiëntievergroting en uitbreiding van de productgroepen. In november 2014 opent de eerste Ekoplaza conceptstore aan de Stadhouderskade in Amsterdam, de lichte, ruime en mooi ingerichte supermarkt biedt haar klanten de beste biologische waren en de fijnste supermarktervaring.

De biologische keten heeft eraan bijgedragen en profiteert tegelijkertijd van de groei aan vraag naar biologische producten. Iedereen die tegenwoordig een bewustere levensstijl wil aanhangen, zowel voor de gezondheid als voor de impact die wij op het milieu hebben, tuigt naar Ekoplaza om daar al hun boodschappen te doen, met het gevoel echt goed bezig te zijn. Deze natuurvoedingssupermarkt is de enige in Nederland die een volledig alternatief is voor de gewone supermarkt. Sinds 2016 heeft de keten ook een vernieuwde webshop en is nu ook een volledig online alternatief voor de niet-biologische super. Verdere ontwikkelingen sinds deze tijd zijn een app voor alle smartphones en tablets en een volledig biologische wekelijkse maaltijdbox, genaamd Ekomenu.

Online boodschappen bestellen

Natuurlijk kun je bij deze biologische supermarkt ook online boodschappen bestellen. Dit doe je gemakkelijk via de website of via de app. Je kunt ervoor kiezen om de boodschappen af te halen in één van de 70 verschillende filialen, of om ze thuis bezorgd te krijgen. Let op dat je alleen spaarzegels ontvangt als je boodschappen afhaalt en dus niet als je ze thuisbezorgd krijgt! Ekoplaza heeft daarnaast de service Herhaalgemak. Hierbij kies je een aantal boodschappen die je regelmatig nodig hebt en of je deze wekelijks of tweewekelijks thuis wil ontvangen of wil afhalen bij een locatie naar keuze. Zo hoef je er nooit aan te denken en heb je altijd standaard producten in huis.

Vergeet ook niet een Ekoplaza Voordeelkaart aan te vragen! Deze kaart kost eenmalig €10,- en geeft je 2% korting op je boodschappen vanaf €25,-. Het kortingspercentage loopt op met iedere €50,- tot €200,- waarbij je 5% korting krijgt. Er staat ook een code op de pas die je kunt invullen als je online bestelt, handig en voordelig!

Ekomenu

De biologische supermarkt heeft voor haar klanten nog een extra service, de volledig biologische maaltijdbox Ekomenu. Zo hoef je nooit meer na te denken over wat je gaat eten en je kunt toch makkelijk en vooral gezond genieten van heerlijke biologische maaltijden. De ingrediënten krijg je thuisbezorgd, of je haalt de box op bij een filiaal naar keuze.

Je kunt uit twaalf verschillende voedingswensen kiezen, zoals veganistisch, variatie of glutenvrij en je kunt aangeven of je voedselallergieën hebt. Vervolgens krijg je een selectie aan gerechten te zien waar je uit kunt kiezen voor jouw week, hoeveel personen en hoeveel maaltijden je wilt. Duidelijk en simpel is dat je direct ziet wat de totale kosten en de kosten per persoon zijn. Ook zit je nergens aan vast, je betaalt eenmalig voor je wekelijkse bestelling en ontvangt dan 1 box met de ingrediënten voor je gekozen gerechten. Met de Ekomenu-maaltijdbox zet je verrassend nieuwe en vertrouwd originele gerechten op tafel, zonder extra boodschappen te hoeven doen.

Wist je dat?

  • Wist je dat een wetenschappelijk onderzoek uit 2014 onder ruim 4000 klanten aantoont dat Ekoplaza-klanten veel gezonder zijn dan de gemiddelde Nederlander?
  • Wist je dat er in Nederland meer dan 70 winkels zijn en de keten ook in België aanwezig is?
  • Wist je dat meerdere Bekende Nederlanders ambassadeur zijn van de natuurvoedingswinkel, zoals Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe en voedingscoach Ralph Moorman?
  • Wist je dat de biologische supermarkt aangesloten is bij het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en actief bezig is om de winkels Plastic Soup Proof te maken en voedselverspilling tegen te gaan?
  • Wist je dat biologisch vlees en zuivel niet alleen vrij zijn van schadelijke en chemische stoffen, maar dat het ook iets zegt over het welzijn van de dieren die ervoor worden gebruikt? En dat biologische producten ook een eerlijkere prijs bieden aan de boeren en producenten.
  • Wist je dat de winkel ieder kwartaal een superleuk tijdschrift over de biologische leefstijl uitbrengt, met lekkere recepten en productentips? Lekker (W)eten heet het tijdschrift en is verkrijgbaar in alle vestigingen aan het begin van een nieuw seizoen! Ook kun je het tijdschrift gratis toevoegen aan je winkelmandje als je online boodschappen doet en hij is zelfs online te lezen via de Ekoplaza-website.

Alle folders en aanbiedingen altijd op zak? Download de Reclamefolder app!

IOS storeandroid store
app_download_image

De app van Reclamefolder.nl

Met de reclamefolder app mis jij nooit meer een folder of interessante aanbieding van jouw favoriete winkel en merk! Dagelijks bekijk je gemakkelijk meer dan 50.000 aanbiedingen en 250 folders via de app. Download de reclamefolder.nl app en profiteer nu mee.