Folders van 250+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Alles in één account

Nieuwste folders Mitra

Mitra

Helaas, op dit moment staat er geen folder van Mitra voor je klaar met aanbiedingen.

Mitra

Andere Supermarkt winkels in de buurt

Vind een Mitra bij jou in de buurt

Vul je postcode in om vestigingen te zien.

Mitra
Mitra
Mitra
Mitra

Mitra - Voor al je dranken

Mitra is een van de bekendste en meest wijdverspreide slijterijen van Nederland. De slijterij zit vaak gelokaliseerd vlakbij een supermarkt, of heeft zelfs een in-shop gedeelte waar je een selectie van de populairste alcoholhoudende dranken kunt kopen. Voor de rest onderscheidt deze drankenspeciaalzaak zich van andere slijters door de uitgeklede inrichting van de winkels. Geen opsmuk, gewoon een ruim assortiment aan wijn, bier en sterke drank tegen een zeer voordelige prijs.

Natuurlijk kun je bij de medewerkers terecht voor vragen en advies, zij hebben de nodige kennis over de verschillende typen alcohol en weten veel af van de herkomst, smaken en noten van de wijnen en bieren die de keten aanbiedt. Door de winkels minimalistisch te houden weet Mitra extra scherpe tarieven aan te houden op de verkoop. Iedere week brengt de keten een nieuwe reclamefolder uit met een nieuwe reeks aan aanbiedingen over het gehele assortiment. Organiseer je binnenkort een feestje of diner voor vrienden? Zorg dan dat je een aantal weken van tevoren de Mitra folder doorbladert, zo kun je je slag slaan en voor een bodemprijs je gasten de lekkerste alcoholische versnaperingen aanbieden.

Aanbod en assortiment

Deze slijter verkoopt een zeer ruim aanbod van nationale en internationale alcoholhoudende dranken over verschillende prijsklassen verspreid. Naast de exclusief samengestelde reeks bieren en wijnen die regelmatig worden aangevuld en vervangen, heeft Mitra verschillende soorten en maten aan whisky's van over de hele wereld. Een aantal klassieke whisky's zijn altijd te koop, maar de keten zorgt ook voor een bepaalde roulatie in de meer exclusieve edities. Daarnaast biedt de keten ook meerdere typen wodka, gin, tequila, vermout, rum, jenever, cognac, shotdranken en verschillende smaakvolle likeuren, zoals Disaronno en Licor 43. Deze populaire dranken zijn meerdere keren per jaar in de aanbieding, als je op de hoogte blijft van de deals die de drankenspeciaalzaak iedere twee weken uitbrengt, dan kun je regelmatig met fikse korting je drankkast aanvullen.

Omdat Mitra gerund wordt door zelfstandige ondernemers is er ook ruimte in ieder filiaal voor lokaal gebrouwen producten, dus stop een keer bij jouw lokale vestiging en laat je verrassen.

Speciaalbieren

De keten heeft daarnaast een fijne collectie aan speciaalbieren, die je zelf kunt ontdekken of cadeau kunt doen. In 2001 was de keten één van de eersten die begon in te zetten op het aanbieden van speciaalbieren. In die tijd was het voor een slijterij gebruikelijk om wijn en sterke drank aan te bieden, voor bier ging je naar de supermarkt. Mitra plukt nu de vruchten van die vroege adoptie, sinds een aantal jaar is het speciaalbier segment helemaal hip en booming en het product is goed voor zo'n 20% van de omzet van de keten. De meeste filialen bieden dan ook meer dan 350 verschillende typen aan, zoveel vind je in geen enkele supermarkt. Daarbij komt dat de vakkundige en betrokken winkelondernemers precies al je vragen kunnen beantwoorden en passend advies geven. Ben je echt een liefhebber, koop dan het Mitra bierboek dat achter iedere toonbank ligt. Ieder jaar wordt het boek geüpdate met de laatste kennis en nieuwste ontdekkingen op het gebied van bierbrouwen en is al jaren het best verkochte boek in het segment.

De lokale ondernemers zijn een sterke spil in de bierencollectie. Zij hebben de vrijheid om zelf bieren toe te voegen aan het assortiment, bijvoorbeeld lokaal gebrouwen, nieuwe bieren. De medewerkers op het hoofdkantoor hebben volledig inzicht in de lokale assortimenten en zien dus ook hoeveel van die nieuwe bieren verkocht worden. De best presterende producten worden zo gemakkelijk ontdekt en toegevoegd aan het assortiment van alle vestigingen.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de Mitra Xperience Box, deze bevat 12 verschillende Nederlandse speciaalbieren. Ook is er de Mitra Beer Battle, hierbij koop je twee verschillende speciaalbieren die je op je social media kunt beoordelen. Ook kun je bij deze winkel cadeaukaarten van verschillende waarden aanschaffen, de waarden lopen vanaf €5,- tot €50,-. Het saldo op de kaart is onbeperkt bruikbaar en ook als je via de webshop bestelt wordt de kaart gratis verzonden.

Ten slotte zijn er naast bieren ook speciale geschenkverpakkingen en Collector's Items met betrekking tot whisky's, likeuren, gins, wijnen en jenevers.

Proeverijen en diners

Ga zeker eens langs bij je lokale Mitra, zo kun je op de hoogte blijven van proeverijen en workshops die de keten regelmatig organiseert. Een gezellige middag onder het genot van een hapje en drankje met de mogelijkheid om je kennis over dranken te verbreden en voordelige dranken aan te schaffen. Vraag in de winkel ook naar de Whisky of Bier Xperience, dit zijn grotere proeverijen die regionaal georganiseerd worden en waar meer dan 300 mensen per keer op afkomen. Of laat je verrassen tijdens Mitra Culinair, een georganiseerd 6-gangen diner met complementaire dranken, een geweldige ervaring!

Op de website van de keten kun je een keus maken uit het soort drank waarin je geïnteresseerd bent en kun je een proeverij bij jou in de buurt vinden.

Actiefolder en aanbiedingen

De drankenspeciaalzaak brengt tweewekelijks een reclamefolder uit met de beste aanbiedingen op de lekkerste alcoholhoudende dranken. Zeker rond de feestdagen en in de zomer wordt er flink uitgepakt met acties op (speciaal)bieren, wijnen en de beste sterke drank voor mixdrankjes en cocktails. De actiefolder loopt van zondag tot de tweede zaterdag daarop en wordt op diezelfde zaterdag online vrijgegeven. Wil jij nooit meer een Mitra aanbieding missen? Maak dan een account aan op onze site of download onze Reclamefolder app! De app is te vinden in de App Store en in de Google Play Store en kan op zowel een smartphone als op een tablet worden gedownload.

Als je de app voor het eerst opent zal je gevraagd worden of je notificaties wil ontvangen, klik op bevestig. Voeg vervolgens Mitra en eventueel een aantal andere van je meest bezochte winkels toe aan je favorieten en voilá, vanaf nu ontvang je direct een melding als wij een nieuwe folder van één van deze ketens uploaden! Vind je het handiger om gewoon meteen de folders en de populairste aanbiedingen van winkels in je buurt te kunnen inzien, vul dan je postcode in op de site of in de app, zo laten wij je meteen de meest relevante folders en aanbiedingen voor jou zien.

Ben je op zoek naar een filiaal van de speciaalzaak of een andere winkel in je buurt, tik dan de naam van de keten in in de zoekbalk, scroll naar beneden en klik op het logo van de keten onder het kopje Winkels. De adressen van de meest nabijgelegen Mitra winkels verschijnen dan direct en als je op een van de adressen klikt kun je de openingstijden ook meteen zien.

Ten laatste kun je je op onze site ook nog aanmelden voor de nieuwsbrief. Dat is iets vrijblijvender, daar hoef je niets voor te downloaden en ook geen account voor aan te maken. Doe je dit, dan ontvang je twee keer in de week een e-mail van ons met de meest bekeken aanbiedingen van dat moment. Zo ben je geen tijd kwijt aan het eindeloos doorspitten van folders om mogelijk alsnog een topdeal over het hoofd te zien, maar krijg je netjes voor je op een rij gezet in je mailbox.

Mitra Members

Ook deze drankenspeciaalzaak heeft een fijne doorlopende spaaractie voor haar leden. Met dit programma spaar je punten voor iedere euro die je uitgeeft bij de keten, zowel in de winkel als online en kun je inruilen voor kortingsvouchers. In iedere winkel kun je een pas voor in je portemonnee ontvangen en de pas is toe te voegen aan je wallet-app op je smartphone. Bestel je online dan ontvang je geen pas, maar kun je wel deelnemen aan het klantenkaartprogramma.

Ook krijg je met Members persoonlijke kortingen, kun je worden uitgenodigd voor een proeverij in je buurt voor één van de dranken die je vaak aanschaft en kun je informatie krijgen over de producten die je aankoopt.

Geschiedenis van de keten

Deze drankenketen is opgericht in 1974 door supermarktketen de Boer en is een samenvoeging van de woorden Minder Trammelant. De toenmalige non-food directeur Cornelia de Boer-Otten bedacht de naam vanwege de nieuwe reguleringen waaraan supermarkten die drank verkochten moesten voldoen. Het was gemakkelijker (en dus minder trammelant) om een slijterij op te richten die in de buurt van de supermarkt kon opereren en zo geschiedde.

In 2001 verkocht de Super de Boer-keten Mitra aan Koninklijke Distilleerderij M. Dirkzwager BV, die tot 2016 eigenaar was van het concept. De keten begon te laat met de overgang op online bestellen en liep daardoor veel omzet mis op bedrijven die wel online alcohol verkochten en lieten bezorgen. Na meerdere reorganisaties ging het moederbedrijf M. Dirkzwager BV uiteindelijk in 2016 failliet. Het bedrijf heeft nog gesprekken ter overname gevoerd met onder andere ABN Amro, maar nadat bleek dat de omzet en de winst in de boekhouding rooskleuriger was voorgesteld, werden de gesprekken gestopt.

Gelukkig konden 120 van de toentertijd 220 zelfstandige franchisenemers van de keten een doorstart maken door een samenwerking aan te gaan met drankengroothandel De Monnik uit Oldenzaal. De keten is nu een 100% franchise-formule, de zelfstandige ondernemers zijn voor 50% eigenaar van hun vestiging en De Monnik Dranken is eigenaar van de overige 50%. Het nieuwe moederbedrijf neemt de inkoop, marketing en communicatie uit handen van de lokale ondernemers, Sindsdien heeft de keten een nieuwe uiterlijke formule gekregen en is de webshop flink uitgebreid en geperfectioneerd.

Het kassasysteem van de keten is uitgebreid met een schat aan informatie, foto's en filmpjes. Zo kan de winkelier aan zijn of haar klanten uitgebreid een verhaal vertellen over de producten en op het kassascherm of op een tablet laten zien waar het product is ontwikkeld. Zo gaan de dranken veel meer leven en verkoopt de winkelier niet alleen een fles drank, maar een kleine ervaring. Die meer persoonlijke aanpak waarin de ondernemer centraal staat lijkt goed te werken. De komende tijd kan de keten weer vooruit, de scherpe prijzen op dranken konden aanblijven en alle vestigingen draaien meer omzet dan voor de overname. De inzet op het lokale ondernemers en hen de ruimte bieden om hun eigen pad te kiezen en verhaal te vertellen werpt zijn vruchten af. Het moederbedrijf is ook opnieuw bezig met uitbreiding van de keten en is op zoek naar nieuwe franchisenemers.

Sinds 2015 sponsort de drankenketen de Dutch Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd van Nederland. De Beer Challenge wordt nu al gezien als één van de belangrijkste bierevenementen van ons land en Mitra, als de beste speciaalbierenketen van het land is trotse sponsor van dit evenement. De editie van 2019 had 441 meedingende bieren en 45 professionele juryleden.

Daarnaast brengt de drankenspeciaalzaak sinds een aantal jaar vier keer per jaar een tijdschrift uit met verhalen en fotoreportages bij distilleerderijen, bierbrouwerijen en wijngaarden. Dit tijdschrift kun je meenemen uit de winkel en een groot aantal edities zijn online in te zien via de website van Mitra.

Online drank bestellen

Sinds een aantal jaar kun je bij Mitra ook online je alcoholhoudende dranken bestellen. Alle aanbiedingen uit de folder zijn gewoon geldig, je kunt aankopen doen met een cadeaukaart en je spaart punten voor je klantenkaartprogramma. Je kunt je bestelling bij je thuis laten bezorgen of afhalen in een vestiging naar keuze. Dit laatste is geheel gratis en de bestelling staat binnen 2 werkdagen voor je klaar. Je ontvangt een SMS of e-mail wanneer je je bestelling kunt ophalen.

Wil je je bestelling thuis of bij iemand anders laten bezorgen dan betaal je tot een aankoopbedrag van €35,- verzendkosten van €9,55. Is de waarde van je bestelling groter dan €35,- dan is de verzending gratis. Je bestelling wordt binnen twee dagen verwerkt en je ontvangt een bericht wanneer de bezorging zal plaatsvinden, op werkdagen en zaterdagen tussen 08.00 en 18.00. Let er wel op dat degene die de bestelling in ontvangst neemt 18 jaar of ouder moet zijn en ID moet kunnen tonen.