Folders van 250+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Alles in één account

Nieuwste folders XOOON

XOOON

Op zoek naar de nieuwste folder van XOOON? Wij hebben altijd de laatste voor je klaar staan. De recentste folder is geldig van 23 mei - 31 okt. 2022. Klik hieronder snel de XOOON folder aan voor alle informatie.

XOOON

XOOON aanbiedingen

Andere Wonen winkels in de buurt

XOOON - eigenzinnige en persoonlijke meubelcollecties

Op zoek naar een nieuw tv-kast voor in de woonkamer? En poef die mooi bij jullie nieuwe bank past? Of een opvallende lamp voor boven de eettafel? Bekijk dan in de app van Reclamefolder direct de folder van het jonge meubelmerk XOOON. De kans dat je daar slaagt is groot!

De geschiedenis van XOOON

Dit meubelmerk is pas opgericht in 2011. Nu denk je misschien dat er wat betreft historie dus weinig over is te vertellen, maar het tegendeel is waar! XOOON heeft namelijk ook een bijzondere voorgeschiedenis. We zetten een aantal belangrijke jaartallen op een rij:

1968 - In dit jaar richtte Georges van den Bosch het bedrijf HABUFA op. De bedrijfsnaam was een afkorting voor Hapertse Buismeubelen fabriek. De naam maakt direct duidelijk wat het belangrijkst product was van de onderneming: buismeubelen. Dit type meubelen was in deze periode heel erg populair.

1978 - Aan het eind van de jaren ‘70 werd besloten om niet langer alleen buismeubelen te produceren. Er werd een importtak opgezet, die vergelijkbare meubelen vanuit het buitenland naar Nederland bracht voor de verkoop.

1980 en daarna - De eerste decennia had de onderneming een heel beperkt aanbod. Het enige dat verkocht werd waren buismeubelen. Deze meubelen namen op een gegeven moment in populariteit af. Hierdoor is de collectie van dit meubelmerk vanaf 1980 flink uitgebreid. Inmiddels is het assortiment wel zo’n 20.000 verschillende producten en productvarianten groot!

2004 - In dit jaar werd een nieuw concept bedacht: Henders & Hazel. Bij dit concept draait het op het creëren van het echte thuisgevoel. De collecties van dit concept worden altijd gepresenteerd op een warme en huiselijke manier. Stijl is belangrijk, maar comfort ook. De collecties van dit concept zitten in het middensegment. Dit betekent dat je voor een redelijke prijs unieke items kunt aanschaffen.

2011 - Er kwam een nieuw concept op de markt: [email protected] De collecties die onder dit concept worden uitgebracht, zijn tijdloos en meer mainstream dan de collecties van Henders & Hazel. Hierdoor wordt een groot publiek aangesproken. Tel daarbij op dat de collectie zeer vriendelijk geprijsd is en je begrijpt dat dit concept erg populair is. Overigens vind je geen [email protected] De collecties worden namelijk verkocht via het zogenaamde ‘shop-in-shop’-concept; een winkel in een winkel.

Dit is XOOON!

Ook het merk XOOON bestaat dus sinds 2011. Het is door HABUFA opgezet als young design concept. Kernwoorden voor de collecties zijn eigenzinnigheid en persoonlijkheid. Wat betreft de ontwerpers achter de collectie word je gelukkig als het interieur een weerspiegeling van je eigen karakter. Het doel is om je hierbij te ondersteunen door een collectie te bieden waar je veel kanten mee op kunt. Op deze manier kun je je eigen stijl bepalen. Voor een mooi interieur heb je niet veel nodig. De collecties van dit merk zijn namelijk heel betaalbaar. Daardoor is er alle ruimte om anders te zijn en je creativiteit de vrije loop te laten.

De kracht van een familiebedrijf

Al die jaren is HABUFA een echt familiebedrijf gebleven. Dat karakter wil het bedrijf ook graag laten zien in de verschillende onderliggende merken, waaronder XOOON. Hoewel het dus een familiebedrijf is, wil dat niet zeggen dat het bedrijf klein denkt. Er zijn verkooppunten voor hun collecties in heel veel Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en België. Ook buiten Europa worden er steeds meer vaste verkooppunten gevonden. Voor zo’n grote afzetmarkt zijn natuurlijke grote magazijnen nodig. Deze vind je ook in diverse landen. Daarnaast is er een enorme ontwerpafdeling. Alle collecties worden namelijk in eigen huis ontworpen. Het bedrijf benadrukt dan ook dat alle medewerkers klaar staan voor de klant. Van designer, tot de vrachtwagenchauffeur die de collectie bij de winkels aflevert. En van de servicemedewerker tot de verkoper in de winkel. Alle medewerkers zullen met enthousiasme over het bedrijf en de ontwerpen kunnen praten.

Wist-je-datjes over XOOON

Leuke en interessante feitjes over XOOON en moederbedrijf HABUFA:

  • Om alle collecties voldoende op voorraad te houden, bezit HABUFA momenteel maar liefst 100.000 vierkante meter aan magazijnen;
  • Het hoofdkantoor van deze onderneming staat in Hapert - oer-Nederlands dus! Er werken momenteel ongeveer 225 werknemers;
  • Online neuzen in de collectie is hartstikke leuk ter inspiratie, maar dit interieurmerk beveelt het aan om bij een winkel in de buurt de collectie te gaan bekijken. Op deze manier kun je de meubels echt voelen, ruiken en zien en zal het makkelijker worden om de juiste keuze te maken.

Veelgestelde vragen

Benieuwd naar de collectie van dit interieurmerk? Dan is het natuurlijk handig om te weten waar je terechtkan voor deze meubels. Ook interessant: hoe blijf je op de hoogte van de beste aanbiedingen? We zetten een aantal veelgestelde vragen voor je op een rij.

Waar kan ik de collectie van XOOON kopen?

Dit interieurmerk maakt geen gebruik van eigen XOOON winkels, maar van verkooppunten. Het gaat dan in de meeste gevallen om winkels die gespecialiseerd zijn in meubelverkoop. Hier staat de collectie dus tussen collecties van andere woonmerken en krijg je deskundig advies op het gebied van woninginrichting. Op de website van het meubelmerk kan je de winkels vinden waar de collectie te koop is. Ook op de achterkant van de folder vind je de verkooppunten.

Kan ik de collectie ook online shoppen?

De collectie is ook beschikbaar op de website van dit merk. De verkoop werkt echter wel anders dan bij een standaard webshop. Als je een bestelling plaatst, wordt deze bestelling namelijk doorgestuurd naar een winkel bij jou in de buurt. Deze winkel neemt vervolgens contact met je op over de rest van het bestelproces.

Hoe weet ik dat de verkoopadviseur deskundig is?

Om de collectie van XOOON te mogen verkopen, moet een winkel hier eerst voor geselecteerd worden. Alleen als de verkoopadviseurs deskundig genoeg zijn op het gebied van woninginrichting zal deze collectie door hen verkocht mogen worden. De adviseurs krijgen regelmatig een training over de nieuwste collecties en producten van dit specifieke merk. Zo weet je zeker dat ze je van het beste advies kunnen voorzien!

Hoe lang zijn de aanbiedingen uit de folder geldig?

Op Reclamefolder staat altijd duidelijk de looptijd van een folder aangegeven. Ook op de achterkant van de folder is terug te vinden tot welke datum de folder aanbiedingen geldig zijn. Je kunt de Xooon folder hier direct bekijken, zodat je direct zicht hebt op de nieuwste acties.

Wat zijn de openingstijden van de winkels van XOOON?

De collectie wordt bij verschillende winkels verkocht. Hierdoor kunnen de openingstijden onderling verschillen. Via de winkelzoeker op de website van het interieurmerk kun je direct zien wat de openingstijden zijn van de dichtstbijzijnde winkel. Zo sta je nooit voor een dichte deur!

Het mooiste betaalbare design

Benieuwd voor welke meubels je terechtkunt bij dit betaalbare interieur merk? Als je het merk nog niet kent, zal je versteld staan van de grootte van de collectie. Deze bestaat standaard uit kasten, banken, stoelen, tafels en verlichting. Daarnaast worden ook de accessoires niet vergeten.

Accessoires van Coco Maison

De accessoires die bij de collectie meubelen hoort, heeft eigenlijk weer een andere merknaam: Coco Maison. Ook dit merk is onderdeel van HABUFA. De accessoires van Coco Maison vormen in principe een match met meubels uit alle andere collecties van HABUFA. Dit maakt het makkelijker om te mixen en matchen. Het bedrijf weet dat juist die accessoires de sleutel zijn tot een heel eigen, persoonlijke stijl. Je kunt basis meubelen gebruiken die jarenlang meegaan. Door te wisselen van accessoires geef je je interieur heel simpel toch steeds weer een andere uitstraling. Coco Maison heeft momenteel bijvoorbeeld hele leuke poefs in de collectie, die mooi matchen met de huidige collectie van XOOON. Maar ook een plaid, theelichtje, vloerlamp of vaas kunnen groot verschil maken in een interieur.

Trendy kasten

Wil je rust creëren in je interieur? Dan is een goede kast onmisbaar. Alle losse spullen kun je daarin kwijt, waardoor het interieur rustiger oogt. Bij dit meubelmerk kun je terecht voor een ruime collectie. Iedere collectie heeft een eigen uitstraling. Er wordt nog steeds regelmatig gebruikgemaakt van buizen, het type constructie waarmee HABUFA groot is geworden. Maar ook andere materialen spelen steeds vaker een grote rol. Zo wordt er voor de huidige collecties gebruikgemaakt van verschillende soorten hout, waaronder acacia, eiken en kikar. Het type hout bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de meubels. Daarnaast wordt er gelet op de kleinste details; van pootjes onder de tv-kast, tot de handvatten van de ladenkast. Het mooie is dat de collecties helemaal op zichzelf staan en dat je in principe al je meubels binnen één collectie kan aanschaffen. Maar als je houdt van mix & match dan kan je met het combineren van stukken uit alle collecties je hart ophalen!

Comfortabele banken en stoelen

Een bank waarin je helemaal weg kunt zakken. Of een enorme hoekbank waar je met het hele gezin op past. Of een elegante stoel voor in de hal. Er zijn heel wat verschillende redenen om een bank of stoel aan te schaffen. Heel fijn dat de collecties van XOOON daarom zo divers zijn. Van strak design tot speels, het is er allemaal. Op zoek naar een leuke aanbieding? Dan is het de moeite waard om de folder in de gaten te houden. Met een beetje geluk stuit je dan op de ideale bank, voor een wel heel aantrekkelijke prijs!

Passende verlichting

Sommige binnenhuisarchitecten vinden dat een mooi interieur begint met een goed lichtplan. Pas wanneer je de juiste plekken in de kamer verlicht, zal je de juiste sfeer kunnen creëren. Of je het nu wel of niet eens bent met dit idee: goede verlichting is belangrijk. Er is toch niets vervelenders dan ‘s avonds met een goed boek op de bank te liggen, om dan te merken dat lezen niet lukt omdat het te donker is? XOOON heeft een grote collectie vloer-, tafel- en hanglampen. Overigens worden deze lampen verkocht bij de meubelcollecties, maar horen de accessoires officieel bij het merk Coco Maison.

De juiste tafel

Droom je van een tafel waar je aan kunt zitten met je hele gezin en aanhang? Of zoek je juist een bescheiden bijzettafeltje voor naast de nieuwe bank? In beide gevallen is de kans groot dat je slaagt bij dit interieurmerk. Fijn is dat je binnen één collectie diverse meubels bij elkaar kunt zoeken. Als je bijvoorbeeld wilt dat de tafel matcht met de boekenkast, dan is dat geen probleem. Maar er is ook alle ruimte om je creativiteit in de strijd te gooien en te mixen met verschillende stijlen. Want natuurlijk passen er bij de tafel uit de ene collectie ook prima stoelen uit een andere collectie. Het belangrijkste is dat jij vindt wat je zoekt: een interieur waarin je je thuis voelt.

Kies op stijl

Weet je niet zo goed wat je wilt? Of denk je dat je weet wat je wilt, maar vraag je je af of je ideeën in werkelijkheid ook goed uitpakken? Dan is het de moeite waard om een van de winkels te bezoeken waar de collecties van dit meubelmerk verkocht worden. Voor een eerste snuf inspiratie kun je overigens ook prima op de website terecht. Of bekijk de folders, voor de huidige acties en voordeeltjes. Op de website is een speciaal onderdeel ontwikkeld: kies op stijl. Daar kun je kiezen uit diverse voorkeuren, waarna je bijpassende resultaten krijgt. Denk bijvoorbeeld aan Scandinavisch design, of een industriële collectie. De Scandinavische collecties hebben een robuuste uitstraling, terwijl de industriële collectie een moderne en strakke look heeft. Ga voor één stijl, of match er meerdere. Welke kies jij?