Folders van 250+ winkels
Meer dan 50.000 aanbiedingen
Alles in één account

Nieuwste folders The Read Shop

The Read Shop

Helaas, op dit moment staat er geen folder van The Read Shop voor je klaar met aanbiedingen.

The Read Shop

Andere Boeken, Muziek & Films winkels in de buurt

The Read Shop is meer dan lezen alleen

Ben je op zoek naar De Zeven Zussen van Lucinda Riley? Wil je een tijdschrift met leuke woonideeën? Een kaartje voor de jarige buurvrouw? Of zoek je een leuk cadeautje, omdat je neefje geslaagd is? Al deze artikelen, en nog veel meer, koop je bij The Read Shop.

The Read Shop is een veel voorkomende winkel in het straatbeeld van winkelend Nederland. Met ruim 170 vestigingen door het hele land is de kans dat er een dergelijke winkel bij jou in de buurt zit bijzonder groot. Je loopt een winkel van deze retailer gemakkelijk binnen voor je dagelijkse krantje, een rol snoep of een tijdschrift. Ook als je een leuk boek wilt, een gokje wilt wagen of kantoorartikelen zoekt, ben je bij deze shop aan het goede adres. The Read Shop staat bekend om zijn laagdrempeligheid. Veel mensen weten de weg naar de winkel te vinden en niet zelden groeit deze uit tot een gezellige ontmoetingsplek. Het motto van dit bedrijf is dan ook niet voor niets:”Makkelijk en Leuk”.

The Read Shop ademt gezelligheid en gemak

De bedoeling van The Read Shop is om zoveel mogelijk aan de wensen van de klant tegemoet te komen. Zo zijn er vestigingen met een leestafel met een groot tablet. Een koffiemachine mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hier kun je onder het genot van een kopje koffie even de krant of een tijdschrift doorbladeren en het laatste nieuws even doornemen met andere klanten. Daarbij kan de plaatselijke winkelier zijn klanten altijd van advies voorzien, omdat hij zijn klanten goed kent en weet wat zij nodig hebben. Ontbreekt het je aan tijd of zin om naar de winkel te gaan? Geen probleem, want bij deze retailer kun je ook online winkelen. Je bestelling wordt al bij je bezorgd vanaf twintig euro en als je voor 23.00 uur bestelt, heb je het de volgende werkdag al in huis.

Een mooie folder vol heerlijk leesvoer

Met enige regelmaat brengt The Read Shop een folder uit die vol staat met prachtige boeken die op dat moment populair zijn. Vaak is de folder gerelateerd aan een bepaalde tijd van het seizoen. De boeken uit de folder zijn in de aanbieding, maar in de folder staan ook heel veel leestips. Zo snijdt het mes aan twee kanten: jij vindt dat leuke boek en die is nog eens in de aanbieding ook. Ook kantoorartikelen en tijdschriften vind je hier met korting. Verder zijn er ook nog de aanbiedingen van het seizoen. Vlak voor de vakantie zijn dat bijvoorbeeld de puzzelboeken en na de vakantie de schoolspullen. In de folder staan vaak leuke kortingen van 10 of 25 procent, of aanbiedingen als 2=1 en 3=2. Je kunt de folder trouwens ook online bekijken. Dit is bijzonder gemakkelijk, want nu hoef je deze niet uit de stapel met oud papier te zoeken. Uiteraard gelden online dezelfde acties en kortingen als bij de papieren versie.

Jij kunt trouwens als eerste op de hoogte zijn van alle kortingen en aanbiedingen van deze winkel. Dit kan door de app van Reclamefolder.nl te downloaden. Deze vind je in de App Store of in Google Play. Zodra de nieuwe folder verschenen is, krijg je automatisch bericht op je smartphone. In deze app kun je ook heel gemakkelijk de dichtstbijzijnde winkel vinden, zodat je direct van de leuke aanbiedingen gebruik kunt maken. Natuurlijk vind je in de app ook de openingstijden van de winkels, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan.

De redenen waarom je naar The Read Shop gaat

Als je naar The Read Shop gaat, dan doe je dit vooral om de veelzijdigheid van het assortiment. Zoals de naam al aangeeft, wordt het grootste gedeelte van het assortiment gevormd door de boeken. Hierin heb je volop keuze in genres en de allernieuwste titels zijn vrijwel altijd op voorraad. Daarnaast heeft deze retailer ook een groot assortiment aan tijdschriften. Natuurlijk zijn hier de bekende bladen als de Linda, Libelle en Voetbal International te verkrijgen. Echter, ook de minder bekende specialistische tijdschriften zijn te koop in de winkels. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld woon-, computer- of lifestyle magazines. Qua lezen is er dan ook voor ieder wat wils in deze shops. The Read Shop beschikt ook over een behoorlijk assortiment aan kantoorartikelen. Zoek je: een pen, stiften, een schrijfblok of een rekenmachine? Ook hierin heb je altijd een ruime keus. Maar deze winkels hebben nog veel meer te bieden. Voor iedere gelegenheid is er wel een wenskaart te koop en je kunt ook een gokje wagen door bijvoorbeeld mee te spelen met de Lotto. Daarbij hebben de winkels ook een groot assortiment aan tabaksartikelen.

Een steeds groter wordend assortiment boeken

Het assortiment boeken (en zeker de A-boeken) dat The Read Shop aanbiedt, wordt steeds groter. De boeken zijn keurig verdeeld in genres, zoals: spanning, romans & literatuur, kinderboeken, kookboeken, sport & spel en management. Deze genres zijn ook weer onderverdeeld in categorieën. Zo zijn de romans opgedeeld in: fictie, non- fictie, poëzie en populaire fictie. Op deze manier kan je zowel in de winkels als in de webshop heel snel de gewenste titel vinden. Om je te helpen met je keuze, vind je in de winkels een top 50 van volwassen titels, de spanning top 10 en de kinderboeken top 10. Naast Nederlandse titels heeft deze retailer ook een behoorlijk assortiment aan buitenlandse titels. Ook deze titels zijn weer in (dezelfde) genres verdeeld. Wil je een boek bijvoorbeeld eens in het Engels lezen? Dan kan je deze kopen in de winkels of bestellen via de webshop. Via diezelfde webshop is het ook mogelijk om e-books aan te schaffen. Als je een e-book koopt, kun je deze direct downloaden op je laptop. Voor de allerkleinste beginnende lezers is er de categorie Spelend Leren. Hier vind je boekjes, puzzels en spelletjes op het gebied van taal, lezen, schrijven en rekenen.

Een unieke formule met een uitstekende service

The Read Shop heeft een duidelijke formule die bestaat uit franchisers. Als lokale ondernemer kun je je dus aansluiten bij deze keten en deze formule zelf ook uitvoeren. Het grote voordeel voor jou als klant is dat de winkelier je goed kent en weet waarvoor je naar zijn shop komt. Daar kan hij zijn assortiment op aanpassen en zo ben jij als klant altijd tevreden. De meeste franchisers van deze retailers zijn trouwens zeer ervaren in het vak en zullen je altijd van een goed advies kunnen voorzien. Het is natuurlijk veel waardevoller als je een boek aangeprezen krijgt dat de verkoper zelf ook gelezen heeft, dan dat je af moet gaan op de reviews van een willekeurige website. Persoonlijk contact is nog steeds iets wat mensen heel erg op prijs stellen en dat zul je zeker ervaren in de winkels van The Read Shop. Natuurlijk kan je een boek ook online bestellen en deze afhalen in één van de winkels. Je hoeft dan niet de verzendkosten te betalen en dat is weer leuk meegenomen.

Een klantenkaart met veel voordelen

Door middel van een klantenkaart kun je als (vaste) klant genieten van veel voordelen. Zo kun je gebruik maken van speciale klantenkaartacties en krijg je leuke extra’s. De klantenkaart werkt door middel van een spaarsysteem. Je spaart punten aan de hand van de aankopen die je doet. Voor iedere euro die je besteedt, krijg je één punt. Met de punten spaar je voor leuke artikelen, bijvoorbeeld eenvijfde staatslot. Niet alle artikelen tellen mee voor de spaaractie. Bij de aankoop van bijvoorbeeld: boeken, tabak, kansspelen en cadeaukaarten, krijg je helaas geen punten.

Het begon allemaal in 1992

Koos Boukens is degene die in 1992 begint met de eerste winkel van The Read Shop. Deze ondernemer is begonnen bij de HEMA en via VNU (nu Sanoma) de boekenwereld binnengerold. Als commercieel directeur van De Boekelier besluit hij begin negentiger jaren zelfstandig verder te gaan met The Read Shop. Inmiddels zijn we 27 jaar en meer dan 170 vestigingen verder.

1992 - Koos Boukens begint met de eerste winkel van The Read Shop in Zoetermeer. Volgens zichzelf doet hij dit:”Met de benen in de modder”.

1992 - Kort na de oprichting van de eerste winkel gaat Boukens samenwerken met de kleinere postkantoren (toen Postkantoorwinkel, nu Post.nl). Hierdoor breidt het aantal vestigingen direct uit. Nog steeds zijn er veel filialen die ook een postagentschap hebben.

1993 - Er komen meer vestigingen bij, vooral in Amsterdam en omstreken. Het assortiment bestaat in de eerste plaats uit wenskaarten en tijdschriften en voor een klein deel boeken en kantoorartikelen. Het bedrijf is vanaf het begin een vorm van franchise, door Boukens aangeduid als ‘friendchise’.

2000 - The Read Shop gaat op in de Retail Development Company (RDC). Deze onderneming is eigenaar van meerdere soortgelijke boekenketens (bijvoorbeeld De Plantage). Hierdoor kan het bedrijf nog scherper inkopen en heeft een sterkere marktpositie.

2003 - Boekenketen, en oud- werkgever van Boukens, De Boekelier wordt overgenomen. Dit betekent een nieuwe toename van het aantal filialen.

2007 - Koos Boukens stopt als algemeen directeur van de boekenketen. Hij blijft echter nog wel als adviseur actief voor het bedrijf. Boukens wordt opgevolgd door Marc Pontier.

2008 - Het bedrijf wint de Innovatieprijs van de Boekenbranche, omdat het materialen hergebruikt bij de inrichting van nieuwe filialen.

2008 - Tijdens de kredietcrisis moet het bedrijf zien te overleven. Er volgen saneringen en nieuwe samenwerkingen. Zo komen er kleine filialen in de supermarkten van Coop en Plus en in de drogisterijen van DIO.

2014 - De boekenketen begint met The Read Shop Express. In deze filialen ligt de nadruk op de verkoop van tabaksartikelen.

2016 - RDC, waar The Read Shop onder valt, neemt Tabaronde over. Deze onderneming bezit ook tabak- en gemakswinkels. Vanaf nu vallen de winkels van Tabaronde, Vivant en Techador onder de holding.

2017 - De lancering van een XL- winkel is een feit. Bij deze winkels bestaat het assortiment voor het grootste gedeelte uit boeken.

2018 - De RDC group gaat samenwerken met Audax. Deze onderneming is eigenaar van de AKO boekenwinkels en van bekende tijdschriften als Vriendin, Party Gloss, Weekend, Santé en Girlz.

Veelgestelde vragen

1. Ik heb een leuke aanbieding in de folder gezien en wil deze direct ophalen. Waar vind ik de dichtstbijzijnde winkel?

Via de site www.reclamefolder.nl kun je heel gemakkelijk de dichtstbijzijnde Read Shop winkel vinden. Je kunt op plaats of op postcode zoeken. Als je deze intypt, krijg je direct de winkel te zien welke voor jou het dichtste bij is.

2. Ik wil graag weten wanneer de winkel open is. Hoe kan ik dit gemakkelijk vinden?

Als je dichtstbijzijnde winkel gevonden hebt via de site van Reclamefolder.nl, zie je hier ook de openingstijden van deze winkel.

3. Hoe kan ik zo snel mogelijk de nieuwste aanbiedingen vinden?

De folder van The Read Shop is online te vinden op www.reclamefolder.nl. Het is nog handiger om onze app te downloaden. Je krijgt dan automatisch een berichtje op je smartphone als de nieuwe folder uit is. Zo ben jij altijd één van de eersten die kan profiteren van alle leuke aanbiedingen.

4. Ik krijg geen folder in mijn brievenbus, maar wil toch graag op de hoogte blijven van de nieuwste aanbiedingen. Wat kan ik als beste doen?

Je kunt je het beste abonneren op de nieuwsbrief van Reclamefolder.nl. Nu ontvang je maximaal twee keer per week de aanbiedingen in je mailbox. De app downloaden is natuurlijk ook een hele goede optie.

5. Kan ik mijn online bestelling ook in de winkel afhalen?

Het is zeker mogelijk om een bestelling af te halen in de winkel. Je betaalt hiervoor geen verzendkosten. Als je de bestelling voor 23.00 uur gedaan hebt, ligt deze meestal de volgende werkdag voor je klaar (als het product op voorraad is). Je krijgt sowieso een orderbevestiging en een e-mailbericht wanneer de bestelling afgeleverd is.

6. Kan ik mijn online bestelling ook thuis laten bezorgen?

Wat betreft het thuisbezorgen, kunnen alleen Nederlandse boeken bij je thuis afgeleverd worden. Andere artikelen die je bestelt, kun je uitsluitend in de winkel ophalen. Als je voor meer dan twintig euro bestelt, zijn de verzendkosten gratis.